用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 怎樣會發展好些呢 V_V
go

怎樣會發展好些呢 V_V

Hihiiiiiiii

回覆:kittyeva 的帖子

我個仔兩個月前都係不可以一覺訓天光,每晚三四點就起床,攪好耐個幾兩個鐘先訓得番,後來驗到原來缺鋅,補充後現在一覺訓天光!

回覆:ZOUFUREN 的帖子

怎樣補鋅?

1,去屈臣氏有健康產品(兒童),維他命C十鋅軟糖,可以買試下。
2,強烈建議你一定要介夜奶(半夜),可以睡前比小小餅或生果。忍心半夜吾比距飲,兩星期應該會慣。
3,有心理準備你個仔系星兒,早D找私人訓練比距。早訓練和跟進,他們會追得好快。

我是醫生開的zinc drink 加入奶飲

回覆:ZOUFUREN 的帖子

管教方面,我仔都吾太聽我話,但就好聽老師治療師話,只好比人教

回覆:money82 的帖子

咩叫星兒? 仲有想知鋅會否太多? 因平是吃野都多

Kittyeva 我個仔3個月前(都係25個月)同你一模一様,你快d揾1on1 training比佢,揾個醫生行biomedical,免得浪費黃金期

回覆:sunnylane 的帖子

現在有好轉ma? 有無介紹可pm me thanks

Aba你search下就知得幾間,重要有部份只做家居的,中心的香港區ap,九龍區little kids

Biomedical doctors又係得幾個,dr. Trodd, dr. Lam, dr. Ko, dr. Fung 你search下就知邊個岩自己,有d家長睇幾個添

回覆:怎樣會發展好些呢 V_V

晚飯比飽d距食,狠心d,試下一個星期就算訓唔到都唔比距飲奶

星兒, 是自閉兒童的稱呼, 喻意佢地都可以發光發亮.

你最好就俾錢出去做評估。排左位先。分ies位。 i 位即係兼收。
你可以去私人機構做住個別訓練同密集式訓練。我囡囡半年間改變左好多。唔好拖。私人訓練都要排。未排到訓練時就早晚帶佢去公園玩。對感統好有幫助。放完電訓覺都好好多。戒夜奶應該每次都唔心軟。喊一兩星期應該ok

回覆:daibolam 的帖子

明白 甘正常是否應介夜奶好些? 但無奶唔訓倒他會否好辛苦?

醒目開學勳章

引用:我的仔仔現在25個月了,+排緊政府評估,+他夜

原帖由 kittyeva 於 15-11-25 發表
我的仔仔現在25個月了, 排緊政府評估, 他夜晚會10:00左右訓, 但每一晚都會醒, 不會深睡到天光, 會轉來轉去, ...
其實post得依度, 家長你自己心中也有數吧! 如果有襯小已開始密集訓練可能進步快點! 如CAC要排一段時間的話, 可找認可私人認可評估可以快點排政府服務