用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 真道waiting/reject?
樓主: NaughtyLuiLui
go

真道waiting/reject? [複製鏈接]

iamadc 發表於 15-11-24 21:34
有無人知waiting 有幾多人。有無前輩提供waiting 入真道的故事?寫求位信有用嗎?
  ...
真道無Reject信, 除了正選, 全部都是waiting

今日未收到信

引用:Quote:iamadc+發表於+15-11-24+21:34+有無

原帖由 AgapePa 於 15-11-24 發表
唔係喎,今日有人收備取生, 如有位8月內會call。其他要等到8月後。

我昨天也收到這封信,之前只有1st in, 無份2rd in

引用:Quote:iamadc+發表於+15-11-24+21:34+有無

原帖由 AgapePa 於 15-11-24 發表
今年似乎有唔同,有朋友收咗reject信了。

引用:Quote:原帖由+AgapePa+於+15-11-24+發表真

原帖由 ozoz 於 15-11-25 發表
今年似乎有唔同,有朋友收咗reject信了。
請問reject 信係點寫架?仲未攪清楚post 出來封信係咩意思呢😅

引用:Quote:原帖由+ozoz+於+15-11-25+發表今年似

原帖由 蓮蓉包 於 15-11-25 發表
請問reject 信係點寫架?仲未攪清楚post 出來封信係咩意思呢😅
我用手機睇,睇唔清楚d字,係咪話無位之類?

引用:Quote:原帖由+蓮蓉包+於+15-11-25+發表請問

原帖由 ozoz 於 15-11-25 發表
我用手機睇,睇唔清楚d字,係咪話無位之類?
封信寫:.........台端早前提交 貴子弟的入學申請,經過校方審慎甄選後,現特函通知,由於申請人數眾多及學位有限,很抱歉,本校未能於現階段取錄 貴子弟。當學校有學位可考慮給予貴子弟時,將會邀閣下前來進行面試。 --》係話未有學位,但又話會考慮再邀請來面試

回覆:真道waiting/reject

對我來說,這是reject信,只是寫得太婉轉。老公一睇就話是reject, 咁樣寫希望家長收到唔會喊。我都係收呢封,冇 2nd in.

引用:對我來說,這是reject信,只是寫得太婉轉。

原帖由 Rayli 於 15-11-25 發表
對我來說,這是reject信,只是寫得太婉轉。老公一睇就話是reject, 咁樣寫希望家長收到唔會喊。我都係收呢封 ...
我果封係waiting,封信會講明係放入備取生名單。

回覆:真道waiting/reject?

Reject - not invited for second In 台端早前提交 貴子弟的入學申請,經過校方審慎甄選後,現特函通知,由於申請人數眾多及學位有限,很抱歉,本校未能於現階段取錄 貴子弟。當學校有學位可考慮給予貴子弟時,將會邀閣下前來進行面試。

Waiting - completed second in 台端早前提交 貴子弟的入學申請,經過校方審慎甄選後,現特函通知,由於申請人數眾多及學位有限,很抱歉,本校未能於現階段取錄 貴子弟。但已經將 貴子弟列入「備取生名單」。當有學位可給予 貴子弟時,學校會盡快通知閣下。

引用:Reject+-+not+invited+for+second+In+台端

原帖由 iamadc 於 15-11-25 發表
Reject - not invited for second In 台端早前提交 貴子弟的入學申請,經過校方審慎甄選後,現特函通知,由 ...
Oh thanks ! 因身邊還有朋友冇收任何信,所以收到這封信有啲疑惑

回覆 iamadc 的帖子

finished 2nd in, 如果甚麼信都沒收到, 又算什麼?

回覆 bbb330 的帖子

我也是, 完成了second in . 什麼信都未收到

我都係忍唔住打佐去學校問,應該有三款信: waiting , 有學位再邀請interview, reject (會寫明未能取錄),學校說昨天已寄出所有信件了

I have the feeling that will receive the rejected one....

waiting
是否完成second in 都會是waiting list ?

I think I will receive the reject letter too

終於有信收啦,又可以了結一間

Got the reject letter....死左條心

‹ 上一主題|下一主題