用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 博愛醫院施淑鎮幼稚園
樓主: janejj
go

博愛醫院施淑鎮幼稚園 [複製鏈接]

醒目開學勳章

回覆 yukichow1980 的帖子

接受唔到人地的意見,似乎你講緊自己同mothercare100?接受唔到施淑鎮的改變,接受唔到施淑鎮有家長支持,所以由2014年你同mothercare100 就不斷唱衰施淑鎮,
由此可見你們的心態啦!

我都曾經係施淑鎮家長,我想講,近年收生真係寬鬆左,一d有行為問題的學生遍佈每級,我個女只係好好彩無受影響,所以先繼續讀。當討論區上有其他真係有心幫仔女揀幼稚園的家長想知道,我都只係將知道既講出黎。點知就有一班自稱係家長的人不斷爭吵,原來依家既家長(定老師打手)係咁激進

嘈黎嘈去無意思,你地慢慢繼續講啦

yukichow1980 發表於 16-1-21 21:51
我都曾經係施淑鎮家長,我想講,近年收生真係寬鬆左,一d有行為問題的學生遍佈每級,我個女只係好好彩無受 ...
你都真係發嗡瘋,積下口德啦!話人啲細路行為有問題,啲細路得罪你呀!人地都有呀媽生,你係專家呀!還是IP老師呀!你咁清楚分佈各級,你似係施淑鎮做過架,仲要係做到好hea個位老師,講嘢唔用腦,公認誤人子弟個老老師,你走得唔高興,轉登係度扮家長嚟唱衰間學校呀!好心妳啦!妳無腦就算,唔好當其他啲家長真係無知咩先得架,係人都知間間學校都有機會收到唔同能力嘅細路,之前又話學校成日轉老師,依家又話人地啲學生有行為問題學生,係咁踩人間學校,夠膽就返去施淑鎮嘈呀!係個網到唱人,正一小人行為,邊個遇到遇到你真係黑。千期咪得罪你,比你係咁咬住唱,都係個句,積下口德啦!你都真係用下腦先講嘢,或者諗清楚先講啦!你講到自己好似係入面做咁,還是你個間腓力堂無這類小朋友,你就真係最好快啲收聲啦!過氣老師過氣家長

yukichow1980 發表於 16-1-21 21:55
人地愈睇你講嘅嘢愈無意思,夠膽就返施淑鎮講囉3只係係過網到唱人,卑鄙下流,有人信你先算啦!過氣老師過氣家長

yukichow1980 發表於 16-1-21 21:51
我都曾經係施淑鎮家長,我想講,近年收生真係寬鬆左,一d有行為問題的學生遍佈每級,我個女只係好好彩無受 ...
咁驚其他家長揀施淑鎮,你咪日日夜夜企係學校門口做食蕉,一見有家長嚟學校報名,就即刻截住人地,將學校歷史細說一遍,咁咪一定唔會講漏囉,正一小人,過氣家長過氣老師,

睇完你既留言我真係笑左,有仔女係到讀書唔係叫家長叫乜野? 認為幼稚園班小朋友有問題,我只能夠同你講句你太自視過高,小朋友係冇問題,只係你既心態有問題,你想你個女鶴立雞群,點解你唔搵一間更好既幼稚園?而係"屈"係一間你睇唔起既幼稚園?仲要讀完係討論區周圍唱衰間學校,簡直自相矛盾。冇人逼你個女係到讀架?

我住九龍灣,九龍灣大把好幼稚園,點解我會比個女係度讀?寧願每個月用500蚊送個女搭校車?因為我個仔都係度讀(十年前),以前既教學方式依然keep到,甚至進步左。 如果你認為呢間幼稚園有好多差既地方,你可以同家教會講,家教會會幫你向校方高層反映,而唔係粒聲唔出去討論區唱衰間學校

引用:嘈黎嘈去無意思,你地慢慢繼續講啦

原帖由 yukichow1980 於 16-01-21 發表
無人同你嘈係你咁樣講其他小朋友有行為問題,我哋D子女就讀緊嘅家長先發聲啫!你咁樣講嘢好似想嘈架多D囉!你咁樣好得罪係度讀書D小朋友家長,都唔知你有無腦去諗吓啦!我真係覺得做你D仔女可憐呀!有D無腦嘅呀媽!

醒目開學勳章

係你心中什麼叫行為有問題的學生??用乜做界定??如果施淑鎮好像你同mothercare100咁講,這間學校都好勁,仲可以生存到現在,正常這間校應該被殺校啦!
由2014年開始你們就開始攻擊施淑鎮(老師問題,校長問題,管理問題,環境問題等等等等),到而家施淑鎮有家長講,你倆個就轉攻擊人地啲小朋友有問題,我真係覺得你倆個品格好有問題?作野還作野,點解作到落小朋友身上,乜你倆個唔怕有報應嫁?唔好作得就作啦,正常自己有仔女係唔會咁樣講野,明眼家長都知你作緊野啦,唔好再作自己係施淑鎮家長啦!

醒目開學勳章

你同你朋友好似,唔夠人講就話人玩推理,話唔再同我們嘈等等而避開所有問題無解釋回應(好像點解你倆個已經由2014年激贊聖腓力堂?又周圍作大話去唱衰施淑鎮?而且又咁清楚可以打俾聖腓力堂校長就可以要全日位,而且校長又咁得閒可以接電聽?)由此可見你倆個真係好好好有問題!

回覆:yukichow1980 的帖子

再講啦!我個仔雖然十年前係施淑鎮度畢業。小學入讀油塘基法,而家讀聖言中學。都識得飲水思源啦!每次學校攪嘅活動,我個仔都會同我同埋個妹一齊參與學校嘅活動。佢都會話而家嘅學校同佢以前讀嘅!真係不斷進步啦!可能你先有間题啦!

回覆:yukichow1980 的帖子

我想同你講教仔女要識得有尊卑要清楚事非黑白。小朋友嘅成長就好似D樹苗咁,要有好好嘅基礎先可以長大變成一棵大樹。幼稚園就係小朋友起步學習嘅基地要培養出品德同禮貌嘅!你咁様話間學校同學生有問題!真係好想知道你点様教女呀

引用:係呀,小朋友雖然細個未必學到咩知識,但搵

原帖由 yukichow1980 於 15-11-26 發表
係呀,小朋友雖然細個未必學到咩知識,但搵間好既幼稚園都好緊要
你自己都講啦!小朋友雖然細未必學到咩知識,但係要搵間好嘅幼稚園先緊要!咁你點解比你個小朋友係施淑鎮讀書呀!咁就代表咗施淑鎮係一間好好嘅學校啦!你咁模棱兩可又要個女係到讀,又要話間學校衰,又話D小朋友有問題。我都好佩服你呀!

引用:呢間唔好,有得揀都唔好揀,路德會好好多

原帖由 yukichow1980 於 15-11-24 發表
呢間唔好,有得揀都唔好揀,路德會好好多
咁你點解釋一下你個女唔讀路德會,以係施淑鎮嗰度呢?你講到路德會好好多㗎!咁你即係想叫D家長去路德㑹度讀,等小D人同你去爭施淑鎭嘅學位,咁就有學位比你個女入讀囉!唔好比我講中呀😏 你呢個人真係居心可測呀!

引用:我都曾經係施淑鎮家長,我想講,近年收生真

原帖由 yukichow1980 於 16-01-21 發表
自己個女係施淑鎮度讀書,就贊聖路得好係咁係網上推介比人入去讀。個女讀完畢業啦!就係到唱衰哂間學校。你係唔係想害人呀!前言不對後言!唔好係到講廢話啦!

哇,無想過開一篇問大家意見的問題,搞到大家甘激i。 好啦,最後我選了讀呢間,小朋友日日好中意翻學,翻到屋企會唱翻學英文歌,中文歌。。雖然讀不系好長時間,自己個小朋友系有進步, 學校校長同主任老師都好好.好nice .每日老人家接放學老師都會講小朋友情況。其實每日翻工我都留意其它級別小朋友,見到區地日日都好開心同家長/老人家行去學校。託管小朋友放學都無喊好乖 。作為家長每個人都會擔心學校好不好。學校老師還好細心,如發現手或腳有紅或者"挖"傷都同家長講。(因為有次自己小朋友多手自己系屋企整齊手好少的傷口第二日放學老師就同老人家,邊度傷左。其實學校重緊張過家長)加上呢見學校不好系以前的事,如穩學校評議都系N年前了,現今事人非啦。

醒目開學勳章

回覆 janejj 的帖子

咁你小朋友咪好開心囉
‹ 上一主題|下一主題