用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南好易入?
樓主: 小艾美
go

迦南好易入?

每間迦南in 嘅野都唔同,金巴倫考好多野,in 左超過20分鐘,8月b 做到接近9成指令,我以為有機會,但waiting.
一入房其實老師爆左句「佢8月架」,in 到中段問佢識唔識講野。
我覺得佢收d大b加開始講野嘅bb先。

回覆:hopeful123 的帖子

請問點解唔易入?

回覆:maggie_lai2002 的帖子

會有reject letter?

有人收左reject letter, from 九龍塘金巴倫

金馬倫道 pm offer, 我個仔一啲野都唔識講,老師叫佢做既野唔識做,但佢嘗試去做,最後拎公仔老師引導佢講 thank you, 但佢無講,然後問我我仔仔識唔識講野?我如實答佢只識叫 daddy mammy 之外其他都唔識,佢話佢中b唔識講野都好正常。所以我覺得唔關識唔識講野。
我老公反而係覺得學校唔係想知小朋友識唔識做,而係觀察家長會點樣做。

七月B,吾識講嘢,1)疊積木ok, 2)辨識生果攞住條蕉自己meet黎食, 但老師叫佢攞橙的 3)老師要佢雙手攞碟餅乾比老師,佢就only比塊餅老師⋯⋯自問佢表現不太好諗住實fail, 但都有Pm offer,所以都覺得易入但想入am可能就難D

引用:每間迦南in+嘅野都唔同,金巴倫考好多野,i

原帖由 HoFaYee 於 15-11-26 發表
每間迦南in 嘅野都唔同,金巴倫考好多野,in 左超過20分鐘,8月b 做到接近9成指令,我以為有機會,但waitin ...
我interview咗都唔夠3分鐘,5月B指令做啱哂,未識講,係interview完比旁邊玩具吸引咗去玩,叫咗一輪先肯同先生bye bye,AM offer

引用:Quote:原帖由+KeekeeNg+於+15-11-26+發表我

原帖由 Evachau 於 15-11-26 發表
大B?
8月b

回覆:迦南好易入

我囡2月大b,做到9成野(其中叫佢筆通粉開頭少少論俊,但都做到),答到哂老師d問題,最後老師比波波佢講埋多謝,推埋張椅子,最後waiting,總結係,學校睇咩收生真係好難估到。盡左力,就是成功。

引用:聽好多人講迦南好易入,基本上係人都有,因為

原帖由 小艾美 於 15-11-24 發表
聽好多人講迦南好易入,基本上係人都有,因為有朋友細B全程喊都收.
真的嗎?
想問最後會交留位費嘛

回覆:迦南好易入

身邊好多人有offer, 我無報唔知易唔易