用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 學生鞋(黑色)有推薦嗎?
樓主: Mighty
go

學生鞋(黑色)有推薦嗎?

我仔都有扁平足, 現用緊專用鞋墊, 基本上乜鞋都可, 佢選擇ROCKPORT好輕.....佢地扁平足D鞋係會較易蝕, 不是佢地行路問題

heebo  我侄女都有用扁平足鞋墊,配鞋也容易方便。  發表於 15-11-29 14:15

fion6406 發表於 15-11-28 19:16
Amazon 減價通常大概幾時?會唔會唔齊碼?
我也不清楚,因我只是有需要買才上網睇,如果你登記了,他們會經常用電郵通知你某些貨品減價,或者用搜尋找你想買的牌子看看有没有減價,減價時大多不齊碼。

不過要留意部份货品不送香港,亦須留意運費和退貨時限。

如果買歐洲牌子如Geox,Amazon.de (德國)似乎較Amazon.com(美國)平,不過網站全德文。

IRON 發表於 15-11-29 08:33
我仔都有扁平足, 現用緊專用鞋墊, 基本上乜鞋都可, 佢選擇ROCKPORT好輕.....佢地扁平足D鞋係會較易蝕, 不是 ...
IRON請問在哪里做鞋墊?可否指教一下。 有鞋墊後、是否以後買鞋都要買鞋墊可除的一種?
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

回覆 Mighty 的帖子

不能在此說吧......或PM你
pm不到

Iron 吾緊要、我SENT左PM比您、麻煩您回覆一下。 感激。
Mighty
自分に負けるな!!

已覆, 希望幫到妳, 唔洗客氣, 我仔用得幾好, 不是賣廣告

奇怪了、我没有収到PM. 可否多試一次。 請CLICK我的頭像(灰色大象)SEND,或者直接用「PM 私一傳訊」ICON。 万分感激。
Mighty
自分に負けるな!!

我小朋友著Dr.kong,不過其實都幾重,有又冇考慮過轉牌子

就係着左DR KONG好多年、覚得以EE+個D無以前GUM好、鞋底都好SLIPPERY,所以吾想再着了。 
Mighty
自分に負けるな!!

Done

我仔鞋都要換了, 而家的ROCKPORT已經好年輕化, 又輕又好質地, 爸爸仍給仔買呢只

Hi Iron, got it this time.  Many tks.
Mighty
自分に負けるな!!

回覆:Mighty 的帖子

Dr Martin, 款又唔差,都好結實,應可穿很久

引用:我仔都有扁平足,+現用緊專用鞋墊,+基本上乜

原帖由 IRON 於 15-11-29 發表
我仔都有扁平足, 現用緊專用鞋墊, 基本上乜鞋都可, 佢選擇ROCKPORT好輕.....佢地扁平足D鞋係會較易蝕, 不是 ...
麻煩pm我係邊做鞋墊? 係硬身定軟身?

引用:+本帖最後由+IRON+於+15-12-1+22:16+編輯+\

原帖由 IRON 於 15-12-01 發表

麻煩pm我,邊道做鞋墊!

回覆 minmin 的帖子

其實坊間的只是暫時頂住先, 始終要搵專業, 我仔經馬會診所轉介專科, 今日剛睇了, 非常全面......仔有扁平足及拇指外翻, 今日即做有晚上訓教時用矯形腳套, 矽膠指膠, 再掃瞄做鞋墊下次拎

引用:回覆+minmin+的帖子 其實坊間的只是暫時頂

原帖由 IRON 於 15-12-14 發表

其實坊間的只是暫時頂住先, 始終要搵專業, 我仔經馬會診所轉介專科, 今日剛睇了, 非常 ...
其實我仔好细時已在理工大學入面間矯型科(好似是賽馬會)一直有做硬膠鞋墊,之前$2200包兩对鞋墊包每次見矯型師! 但舊年起加價,每次見佢地要俾$400,另加鞋墊費用!所以停左無睇,我仔都有腳趾外翻但佢地無叫做矯型套。 你去邊間? 幾$?

我仔去賽馬會診所睇感冒時同醫生講, 之後寫去TKO院排專科約半年, 先見了骨科全面檢查了筋骨等無事, 造了指膠, 印了腳型說下次覆診有鞋墊; 之後幾日又見了矯形師, 又給了矽膠指膠, 即時造了訓教用腳套, 再掃瞄了腳型說下次有鞋墊.
爸爸是公務員暫未見收費, 做鞋墊又無講要幾$