用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 2016-2017年度小一自行派位統計 (部份官津小學) ...
樓主: hkpapa852
go

2016-2017年度小一自行派位統計 (部份官津小學)  

11校網 聖公會呂明才紀念小學
自行學額        (50) 自行已收學額        (50) 超收人數 (0)

引用:11+李陞都超收。。。跌晒眼鏡

原帖由 晴媽1017 於 15-11-24 發表
11 李陞都超收。。。跌晒眼鏡

唔奇,今年適齡人數咁多。
樓上話潮商&新會都收滿,李陞爆唔奇。

回覆:2016-2017年度小一自行派位統計 (部份官津小學)

軒上冇超收,反而軒下超11個
12網今年又唔算超收得好厲害喎,奇

回覆:2016-2017年度小一自行派位統計 (部份官津小學)

大埔寶湖舊墟今年收左90人.

hkpapa852  thx!  發表於 15-11-25 08:01

請更正
40        瑪利諾神父        50        54        4

hkpapa852  謝謝指正!  發表於 15-11-25 07:59

醒目開學勳章 王國長老

校網小學名稱自行學額自行已收學額超收人數
62荃灣天主教小學  
62天佑小學30300
62香港道教聯合會圓玄學院石圍角小學
5028-22
62靈光小學1313
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

校網小學名稱自行學額自行已收學額超收人數
62荃灣公立何傳耀紀念小學50

hkpapa852  thx!  發表於 15-11-25 08:01
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

引用:回覆+cattz288+的帖子 沙呂同長協嚴重D+!

原帖由 小小山 於 15-11-24 發表
回覆 cattz288 的帖子

沙呂同長協嚴重D !
超嚴重!

布希亞 發表於 15-11-24 15:16
有沒有前後幾年比較,因今年可以跟明年不同
上年:
www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2950812

purplechung    發表於 15-11-25 10:04
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

miriam 發表於 15-11-25 01:21
想問問, d 資料那裡找到, 我上這幾間校網是找不到自行收生資料 !

subb 發表於 15-11-25 09:10
想問問, d 資料那裡找到, 我上這幾間校網是找不到自行收生資料 !
學校唔會出呢啲資料,跟番個學位分配準則,篤計數機就計到出嚟。

nkf 發表於 15-11-25 09:29
學校唔會出呢啲資料,跟番個學位分配準則,篤計數機就計到出嚟。
實收, 我真係去學校website數手指架,如果website沒有資料就唔埋"實收"唔做記錄 !

subb 發表於 15-11-25 09:41
實收, 我真係去學校website數手指架,如果website沒有資料就唔埋"實收"唔做記錄 !
...
其實都可以等一等,依家都仲變緊。等直資/私校出多啲offer,等家長比較完揀定哂先再睇下有幾多位剩畀大抽獎。

醒目開學勳章 王國長老

subb 發表於 15-11-25 09:10
收得好鬼秘密, 唔記得邊間係彈出視窗最下面列出收生名單.

subb    發表於 15-11-25 13:22

我想問點解會超收? 唔係有晒收生數目咩? 咩情況先會超收呢? 太多人申請? 唔係同分就抽籤咩? 咁超出黎嗰D點解又會收呢?

回覆 20091113 的帖子

必收生太多令到超收

回覆 myga 的帖子

即係超收生嘅數目係25分嘅必收生嗰度出黎? 咁係咪即係20分嘅收生數目係無影響? (不論25分多出幾人都好?)

引用:回覆+myga+的帖子 即係超收生嘅數目係25分

原帖由 20091113 於 15-11-25 發表
回覆 myga 的帖子

即係超收生嘅數目係25分嘅必收生嗰度出黎? 咁係咪即係20分嘅收生數目係無影響? (不論25 ...
超收既係甲部,即是現在有哥哥姐姐讀緊嗰d必收生。

25分20分係乙部,即是父母哥哥姐姐係舊生同宗教嗰d。

11網
天主教總堂 都收滿 38 個
http://www.cms.edu.hk/

香港潮商學校 都收滿 50 個
http://www.csshk.edu.hk/zh/news/225

20091113 發表於 15-11-25 14:41
回覆 myga 的帖子

即係超收生嘅數目係25分嘅必收生嗰度出黎? 咁係咪即係20分嘅收生數目係無影響? (不論25 ...
甲部唔駛計分架, 有哥姐在小學就係必收