用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 佛教金麗幼稚園 轉左校長,好咗喎...
go

轉左校長,好咗喎... [複製鏈接]

阿仔讀左3年,阿妹又3年, 呢兩年轉左校長,與時並進左
本身中數普強,今年妹妹讀K3,多左外藉老師, 妹妹好鐘意上英文堂,話MR PETER同佢地玩遊戲好開心, TEXTBOOK轉左出版社, 而家温習同阿哥一齊温, 因為啲生字阿哥小三都係默呢啲,當然,阿哥多幾隻深啲同多一大篇句子
學校旅行又好左喎,需然都係有好多禮物,但係細件左,少左兩支水, 易CARRY好多,咩左五年,今年鐘於拎少啲
往年叻既小朋友畢業禮先有得表演,聽講上年開始,每個小朋友都有得表演
雖然日日短短3小時, 但係睇得出阿妹係學校參與度都多左好多,越黎越自律,今年多左個校內普通話朗誦比賽,K1-3既小朋友都可以參加,雖然大家都係玩玩下, 但係都係比佢地有個好好既經驗, 訓練
   0    0    0    0

我仔今年才K1, 沒有比較過, 但知道今年換校長后, 好多野轉好左, 起碼我第一年唔洗排隊攞FORM interview, 呢樣已經好欣賞!

回覆 rlam23 的帖子

唔洗2對運動鞋 個個星期番去洗鞋底鞋袋, 好感動係EE辛苦左,洗多幾次消毒多幾次, 但係方便左同環保左好多, 阿女K1仲係要換鞋,對鞋唔啱著,鞋底白雪雪咁送左比人,嘿嘿. BTW 校褸.,書包,都轉左新款, 好左, 尤其男裝校服,無左兩條帶, 唔洗係咁跌, 新生唔洗學掂用個LOAN黎去廁所,呵呵

回覆 @[email protected] 的帖子

甘睇來係變好好多添喎

好期待, 希望可以入到金麗, 請問你們是上午定下午班呢?

回覆 @[email protected] 的帖子

我都鐘意佢件新校褸,之前嗰種唔保暖o既
不過,女仔件恤衫就唔好喇,冇轉到,仲要後面扣鈕,天寒地凍嗰陣,仲要慢慢扣,驚凍親架嘛,同埋學唔到自己著校服

我大女係舊年畢業,畢業禮真係每位小朋友
都會有上台表演,每班表演一個節目。除了小朋友
開心,家裏長輩也開心,因每位小朋友可以拎
3張門票(小朋友留在後台不用票),除了父母,
祖父母也有機會去睇。

甘開心~~~~~每個小朋友都有表演!!

我仲聽朋友講話呢個校長冇以前果個咁鍾意出風頭,為人平實D,希望真係越變越好,真心為學生而唔係為名聲~

回覆 tangkiki123 的帖子

good news ~~~

醒目開學勳章

以前0個個佛教會.可能出力少少

係咪有兄弟姐妹收左,細佬妹都會易收點?

醒目開學勳章

回覆樓主:

請問而家邊個做校長, 是否姓鄭?  如果係, 佢真係幾好, 她做咗好多年。我細女都畢業好多年了。

回覆 toyocat 的帖子

現在校長姓楊, 副校長姓鄭.兩個都好好人.

醒目開學勳章

happiness2016 發表於 16-11-16 21:12

現在校長姓楊, 副校長姓鄭.兩個都好好人.

Thx!  但鄭係年資長過姓楊,當年見楊升職都升得好快,可能同前校長同聲同氣啩! 都知2個都好人,但凳姓鄭嘅唔抵啫!  唔該晒你。

姓楊的年資長過姓鄭的,她以前教過我仔,很有愛心,我仔好鍾意佢!她升為校長,真為她開心!

醒目開學勳章

劉珊珊 發表於 16-12-2 22:26

姓楊的年資長過姓鄭的,她以前教過我仔,很有愛心,我仔好鍾意佢!她升為校長,真為 ...

唔好意思,我啱啱先睇到你回覆。你仔由那年開始讀呢? 我大女2000年開始讀金麗,但當時真係唔覺楊老師,姓鄭嘅冇記錯係大約2至3年後進入學校。唔知其他人有冇資料呢? 我住康雅苑,時常都見到佢2個放學有傾有講。
---------------

啱啱再睇返資料,在2000-2001年校刊內,發現2位名字都在校刊,原來當時"楊"係低班老師,而"鄭"係主任,咁情況下,之前嘅事我就唔知, 照推算,2個可能差不多年資。或者你知嘅事真係比我多,Thx!
‹ 上一主題|下一主題