用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

DEL [複製鏈接]

DEL
   0    0    0    0

回覆:請問根德園, St.Cat 及宣道幼稚園雜費

呢三間中,KV雜費應該最少!KV同SC都係自備茶點,冇茶點費的!SC每學期雜費約二千,冇乜其他额外費用!生日會家長可輪流帶食物跟班中同學分享;旅行收費都好合理,近既才二百幾蚊(包一大一小);課外活動或者課外讀物都是optional!

回覆 99dogdog 的帖子

SC 我記得如果去博物館個D,只收車費,$20一大一小

回覆:99dogdog 的帖子

根德園, 雜費很平,平到唔多記得,應1千元留下,己包art bag , 顏色筆,功課薄,name tag,file, 三角筆和筆咆,每2星期2本中文和2本英文書借用,(很新的圖書),學期尾就送番的俾你,(呢個唔知送幾多本因未收),課本就3、4本,用完派番俾你,無茶點,party 學校預備小食唔駛$,十分有良心的學校

回覆:MELODY430 的帖子

幾好喎 我都覺得雜費唔應該咁多 茶點自備係好啱 因為家長先清楚自己小朋友食乜

引用:根德園,+雜費很平,平到唔多記得,應1千元

原帖由 MELODY430 於 15-11-23 發表
根德園, 雜費很平,平到唔多記得,應1千元留下,己包art bag , 顏色筆,功課薄,name tag,file, 三角筆和 ...
真估不到,以為呢d名幼一定好多雜費等,多謝分享!

回覆:mababyba 的帖子

Yes, 仲有有朋友讀學券有少少名學校,每次生日會俾3佰元1位義工家長買全級小禮物+食物,基本上每次預貼$,出$又要去搵平,靚,正禮,KV生日會唔駛家長參與,自己喜歡咪帶包著片或小食番去囉,唔想咪學校預備食物

回覆:MELODY430 的帖子

平日家長咁鬼忙,仲有鬼精神預備食物同恪價,KV好啱我呢的在職媽媽

‹ 上一主題|下一主題