用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 KICS K1 interview !!!!!
go

KICS K1 interview !!!!!

請問有無家長以前in過kcis k1???? 面試考乜??? thanks

回覆:initialj 的帖子

我記得有small group interview, 老師問小朋友生果,之後就講故事

回覆:Ianchan 的帖子

難唔難入到?

回覆:initialj 的帖子

唔難

回覆:Ianchan 的帖子

我有朋友11月已in已知取錄結果,我下周先in.唔知點安排呢

回覆:KICS K1 interview !!!!!

你地編號幾多?我未收到面試通知

回覆:cyyd 的帖子

我唔太記得,但一定係後,因為我報名時學校同左我講話無得in,我再問如果讀KCS係未有得in,職員話係,所以就讀左,只為KCIS in既機會。你排幾多?

initialj 發表於 15-12-12 22:37
我唔太記得,但一定係後,因為我報名時學校同左我講話無得in,我再問如果讀KCS係未有得in,職員話係,所以就 ...
請問由報名到通知有interview大概幾耐?

回覆:phsung 的帖子

我係個囡歲半報名

引用:我有朋友11月已in已知取錄結果,我下周先in

原帖由 initialj 於 15-12-11 發表
我有朋友11月已in已知取錄結果,我下周先in.唔知點安排呢
有姐姐哥哥优先面試,我放棄offer了,給需要的人.
面試很簡單,圍坐聽故事做動作,玩玩具問一些簡單的東西比如水果,headteacher和家長聊天問一下家裡語言環境就結束了,但是不知道對於校外是否一樣內容.

回覆:bbsissi 的帖子

今日in完,個囡係KCS學生,表現一般有答老師問題,但唔係突出,機會可能唔大。同場有外國小朋友同twin。請問你小朋友果日表演如何呢?

initialj 發表於 15-12-14 14:12
我係個囡歲半報名
現在幾大? 係interview插班定係下年K1? 我兩個月前報2017-18 K1,想大概知道等幾耐先有得interview

引用:今日in完,個囡係KCS學生,表現一般有答老

原帖由 initialj 於 15-12-14 發表
今日in完,個囡係KCS學生,表現一般有答老師問題,但唔係突出,機會可能唔大。同場有外國小朋友同twin。請 ...
我仔好慢熱加拉鏈嘴所以我唔會期望太多。 我小朋友都係返KCS。

回覆:KICS K1 interview !!!!!

我上星期都in完,末有result,如果ESF 同 KCIS 大家會㸃簡? ESF 一月 In

我地11月in 左亦收到offer.  Interview 分兩 part, 一入去是reading circle, 校長會謮幾個短故事, 其中可能會叫小朋友跟住做動作.之後就係分幾組玩玩具,老師會問下顏色, 形狀等, 睇下小朋友的反應. 校長同時會逐一同家長傾計, 問問家庭情況同埋平時講什麼語言. 比較其他local幼稚園的interview,算很簡單.

回覆:ananbelbel 的帖子

你認為易唔易入到?我個女依家KCS pn

回覆:phsung 的帖子

我個女依家係KCS PN

回覆 initialj 的帖子

其實唔算難.老師都係睇小朋友聽不聽明白英文指令.