用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大家滿意高主教面試?
go

大家滿意高主教面試? [複製鏈接]

好似好多人IN, 機會微

0    0    0    0

回覆 jameslim1976 的帖子

問好多生活詞彙,問得好快,幾趕下,揭書個下唔係比小朋友做,而係老師狂揭。

其他in既過程安排得幾好,快,又準時。

抱住一試,住附近,但唔係最心水個間。

回覆:大家滿意高主教面試?

滿意,非常好!
So far最滿意嘅一間

引用:回覆+jameslim1976+的帖子 問好多生活詞彙

原帖由 candyandjody 於 15-11-21 發表
回覆 jameslim1976 的帖子

問好多生活詞彙,問得好快,幾趕下,揭書個下唔係比小朋友做,而係老師狂揭。
可能我地第一輪,老師叫小朋友自己揭

見3點,午睡時間,心不在焉。不停反問老師,咩黎家?咩黎家?未答問題已合埋本書比返老師。冇機會了

回覆 andyan324 的帖子

我9:20,第2輪,in完已經見到人龍排隊in,所以開始趕。不過,老師都有愛心同轉數快,考我囡顏色時,叫佢拎紅,綠,我囡拎完2隻色比佢,就推晒所有lego比老師,老師竟然話比晒我呀!

引用:Quote:原帖由+candyandjody+於+15-11-21+發

原帖由 andyan324 於 15-11-21 發表
可能我地第一輪,老師叫小朋友自己揭
我地都係小朋友自己嚟

唔知細仔有冇機會呢... 仔仔講得出所有積木顏色, 分大細, apple, pear 同雪糕都講得出... 係揭書講得幾個items. 唔知收生標準係點ga呢?

回覆:LeungPHVV 的帖子

下星期還有面試嗎?

引用:下星期還有面試嗎? +

原帖由 suzuki12 於 15-11-21 發表
下星期還有面試嗎?
好似仲有一輪的。我地今日in下晝,好多小朋友眼訓到暈,有個仲已經訓著左了,個家長問可唔可以等下一輪,但我無留意點回覆。我個仔而家返pn下晝班,終於找到返下晝的好處。

另外真係好多人報名,我仔答到哂同做到哂所有野,但佢好細聲,睇得出佢好怕羞緊張,咁多人報,我都預左要好outstanding先會取錄,所以我都預左無了。

回覆:RockMusicLover 的帖子

係,大家最緊要心態健康,盡能力去試,得失不輪到我地控制。籍此,我也很欣賞我小朋友,每次皆努力嘗試,雖然還有很多進步空間,但佢每次都無拓我手踭,盡佢能力完成!

引用:係,大家最緊要心態健康,盡能力去試,得失

原帖由 suzuki12 於 15-11-21 發表
係,大家最緊要心態健康,盡能力去試,得失不輪到我地控制。籍此,我也很欣賞我小朋友,每次皆努力嘗試,雖 ...
極同意!我仔雖不是好outstanding, 但我知佢真係盡左力,同埋佢本來真係好怕羞,都肯望住老師答哂所有問題,因為佢之前應承左我 (當然我都有利誘佢 heehee) 佢一出門口第一句話 :媽媽我有望住老師呀!結果如何都不重要了 🙂

雖然我囡表現這間唔算最好。安排我就最滿意,輪候的時間有大量不同款的玩具,我囡直頭玩到有一點唔夠喉

流程快,清晰,非常滿意。枱上有書但完全冇掀過,冇用過!

好趕,不停咁問問問,問左超過四十題,問叫咩名,男定女,五官,有乜作用,食物都七八樣,顏色,砌積木,三樣物件有邊兩樣係一樣,點解相同,最後本「女孩子圖解」兩頁加埋有成百樣各類形物件都抽問左差不多十題⋯係咁問呢個咩黎架?呢個呢?呢樣呢⋯⋯

引用:好趕,不停咁問問問,問左超過四十題,問叫

原帖由 vvnvvn 於 15-11-22 發表
好趕,不停咁問問問,問左超過四十題,問叫咩名,男定女,五官,有乜作用,食物都七八樣,顏色,砌積木,三 ...
有乜作用同點解相同好難喎!

回覆:candyandjody 的帖子

我冇揭書既?我連枱上面書都唔見有
我in四點幾,可能老師都in都攰,初頭比小朋友揭變老師揭,最後書都費事攞出黎

我覺得呢間算難,不停問,至少幾十題! 問左好耐!

回覆:MSWONG1001 的帖子

晤知有冇2000人報?我in下午已經700幾

我上年in K1,喜歡收有哥哥姐姐係到讀 然後爸爸係舊生
‹ 上一主題|下一主題