用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Ipswich School
樓主: jaspermame
go

Ipswich School [複製鏈接]

回覆:英子 的帖子

你哋都應該係

引用:你哋都應該係 +

原帖由 jaspermame 於 15-12-17 發表
你哋都應該係
sorry!係我哋都應該係

回覆:Ipswich School

兩位媽咪,我小朋友係 Y10 , 今日返咗,佢話 boarding 唔會比人“蝦”, 星期六學校唔一定有 activity, 星期日就一定無,佢間房嘅同學唔打機,其他唔知. 全個 boarding 有大約六個外籍人士,有英國、德國人,但不是 Y10 ,不過喺學校上堂就需要接觸外國人及講英文.

回覆:Ipswich School

Wi-Fi 晚上 11pm 會關上

skate 發表於 15-12-17 20:28
兩位媽咪,我小朋友係 Y10 , 今日返咗,佢話 boarding 唔會比人“蝦”, 星期六學校唔一定有 activity, 星 ...
阿仔返左嚟係身邊,做媽媽最開心!係咪學校幫佢地call 車去機場?
你的資料好有用,請問boarding 男女生比例幾多?
Sunday 會和同學仔出去行下嗎?

EIKO

引用:兩位媽咪,我小朋友係+Y10+,+今日返咗,佢

原帖由 skate 於 15-12-17 發表
兩位媽咪,我小朋友係 Y10 , 今日返咗,佢話 boarding 唔會比人“蝦”, 星期六學校唔一定有 activity, 星 ...
謝謝! 請問多唔多中國來的?

引用:Quote:skate+發表於+15-12-17+20:28+兩位媽

原帖由 英子 於 15-12-17 發表
阿仔返左嚟係身邊,做媽媽最開心!係咪學校幫佢地call 車去機場?
你的資料好有用,請問boarding 男女生比 ...
小朋友話全個 boarding total ~ 30 人, 7 個外國人,5 個強國人,其餘係亞洲人,因有馬來西亞人. Sunday 如想出街係可以出的.

學校應該可協助  call 車,但阿細會同同學自己安排. boarding 男仔多女仔小小

回覆:skate 的帖子

Thx skate! 阿仔鍾唔鍾意佢學校呀?

引用:Thx+skate!+阿仔鍾唔鍾意佢學校呀? +

原帖由 jaspermame 於 15-12-18 發表
Thx skate! 阿仔鍾唔鍾意佢學校呀?
鍾意,佢話學校嘅制度及 arrangement 比之前嗰間好

兩位媽咪,你們好,
其實我現在應做D咩?
-搵  Guardian ?邊間好?
-入定英鎊?其實點様交學費?
-買定機票?
-要不是同阿仔開學?但我D英文係有限公司⋯
-阿仔應該揀咩科?
依家好多疑問,其實應該問 agent, 但想問下同校朋友,可能會安心D!
EIKO

引用:兩位媽咪,你們好,其實我現在應做D咩?-搵

原帖由 英子 於 15-12-18 發表
兩位媽咪,你們好,
其實我現在應做D咩?
係好多嘢做!agent 應提妳幾時做 visa, 照肺等,交學費可電滙或買滙票,但都要手續費,宜家  £ 平係應該買定,要買定機票,冬季衫,學校會寄份資料比妳,男女生要買嘅嘢!有 d 唔一定要去 UK 先買,如襪. 就宜家買定帶去

引用:兩位媽咪,你們好,其實我現在應做D咩?-搵

兩位媽咪,你們好,
其實我現在應做D咩?
讀  Year 幾?揀科等小朋友自己揀吧!佢要知自己精 d 咩!妳揀比佢未必啱!Guardian 公司我從前用 Crown, 較平,有朋友住英國就好 d

skate 發表於 15-12-18 23:20
讀  Year 幾?揀科等小朋友自己揀吧!佢要知自己精 d 咩!妳揀比佢未必啱!Guardian 公司我從前用 Crown,  ...
出年去讀丫10,佢只仲意理科,但科程己包括,如果㨂 [size=1.5em]Classical Civilisation, Geography, History,吾知難吾難讀?
我見一定要揀一㮔外語,係咪吾可以Chinese ?

你話從前用Crown ,現在不用了嗎?

EIKO

英子,你交咗 deposit未?學校已經叫你揀科?

引用:Quote:skate+發表於+15-12-18+23:20+讀++Ye

出年去讀丫10,佢只仲意理科,但科程己包括,如果㨂 Classical Civilisation, Geography, History,吾知難 ...
係,中文唔算外語,我兩個都無修外語,但阿大話考大學有時會需要一科外語,所以可考慮修. 阿細無修 classical civilization, 所以唔知難唔難,不過我兩個都分別同我講,個老師教得好,佢嗰科就會攞到高分,否則要靠自己自修,咁就好吃力,亦會在成績到反應. 阿大現住 homestay , 所以由阿大做 guardian, 無用 crown

jaspermame 發表於 15-12-19 08:23
英子,你交咗 deposit未?學校已經叫你揀科?

我未交deposit ,你呢?佢send 左份GCSE  programmer 選科份from 比我。
我們等佢份正本send 過來

EIKO

skate 發表於 15-12-19 09:20
係,中文唔算外語,我兩個都無修外語,但阿大話考大學有時會需要一科外語,所以可考慮修. 阿細無修 classic ...
可以吾修外語嗎?咁你仔讀幾多科?

EIKO

我未交呀! 1月6號前先交,學校未 send 文件比你?

jaspermame 發表於 15-12-20 21:12
我未交呀! 1月6號前先交,學校未 send 文件比你?
上星期先寄,應該今個星期收到掛.你搵邊间做Guardian?
你會一齊開學嗎?
EIKO
‹ 上一主題|下一主題