用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 優才今朝3rd in好快完成!
go

優才今朝3rd in好快完成!

回覆:優才今朝3rd in好快完成!

20秒,到一分鐘,攪掂。。。

我的小朋友in左15分鐘,聽英文故事,舉手答問題和玩迷宮。

引用:20秒,到一分鐘,攪掂。。。 +

原帖由 micmicmic123 於 15-11-21 發表
20秒,到一分鐘,攪掂。。。
吓?

引用:我的小朋友in左15分鐘,聽英文故事,舉手答

原帖由 大白豬 於 15-11-21 發表
我的小朋友in左15分鐘,聽英文故事,舉手答問題和玩迷宮。
我個話睇人玩迷宮咋

阿仔話老師講英文故事,再逐個問問題。

我囡話唔洗答問題

回覆:Joeywonghk 的帖子

其實去到third in, 但又咁快咁簡單,究竟學校點揀呢?

我小朋友話入到去話第一步係老師問早餐食左咩,然後聽英文故事,問與故事相關內容,但並非一個個問,而係舉手搶答,我小朋友印象話問左三兩提前,所以答問題的都是三兩,舉手後被老師抽叫回答的,唔係個個有得答。另外iPad行迷宮,有D有得玩,有D無被選中玩的,有部電視可以望住玩的小朋友闖關。我小朋友有行迷宮,目的地係沙灘。佢就話自己行到,我話你又知,佢話因為行對路線iPad會有反應。佢話佢嗰組有三位小朋友被選出黎行迷宮,其他睇電視睇他們玩。大致情況佢就只可以復述到咁多喇。請大家補充。

回覆:C-Mermaid 的帖子

你小朋友好叻,講左咁多玩迷宮的事!我仔仔話佢答左一條問題,所以無揀佢玩迷宮!其實是否一早已有排名,所以咁快同簡單呢?

9点幾個堆,幾十人,個個一行出黎,都話聽左個故事,走得。

家長都係一入禮堂,坐左幾分鐘,小朋友一上去,校長就話 既可以去後面接番小朋友。

跟住,一分鐘後,全部落番黎,走得。最快既3rd in

回覆:Snoopyboy 的帖子

係喎,好特別。。。。
幾班,約40-50人都話無人需要答問題,同無人玩iPad 喎

所以我話根據我小朋友feedback,唔係個個有得答問題同行迷宮,係揀選機制,我估可能係睇即場反應,熱烈d積極d嘅咪可能被揀中答題or行迷宮囉,估咋。

回覆:C-Mermaid 的帖子

即係冇得玩迷局就冇希望

回覆:akachanman 的帖子

我估唔係好關事。

引用:我小朋友話入到去話第一步係老師問早餐食左

原帖由 C-Mermaid 於 15-11-21 發表
我小朋友話入到去話第一步係老師問早餐食左咩,然後聽英文故事,問與故事相關內容,但並非一個個問,而係舉 ...

引用:+本帖最後由+micmicmic123+於+15-11-21+12:

原帖由 micmicmic123 於 15-11-21 發表

9点幾個堆,幾十人,個個一行出黎,都話聽左個故事, ...
係未其實已揀咗學生架啦,3rd in只是門面功夫...

已經複習過上年3rd in, 上年只是聽故事,然後搶答

引用:即係冇得玩迷局就冇希望 +

原帖由 akachanman 於 15-11-21 發表
即係冇得玩迷局就冇希望
又唔係冇希望嘅,佢冇玩迷宮jer,可能有答問題兼答啱呢!