用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 考dipABRSM是否要先考8級樂理?
go

考dipABRSM是否要先考8級樂理? [複製鏈接]

因為在abrsm網上無寫一定要考8級樂理, 但伴奏老師話要考, 有無人已經考咗dipABRSM, 可以話我知嗎?
   1    0    0    0

回覆:bb630 的帖子

No

引用:因為在abrsm網上無寫一定要考8級樂理,+但伴

簽名被屏蔽

Thanks! 因為老師要阿仔考dipABRSM, 唔好考ATCL,  但我一直以為皇家一定要考8級樂理先, 以佢年紀考8級樂理確實有啲難度, 而家我放心了

引用:Thanks!+因為老師要阿仔考dipABRSM,+唔好考

簽名被屏蔽

surely no.if u want to confirm whether it needs to take gr8 music theory for dipabrsm,
pls call abrsm official no.

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

回覆 Oboe_FRSM 的帖子

其實我小朋友只是剛九歲, 他也只是剛考了8級小提琴, 我本來都唔想佢咁快考8級, 因為我覺得他arual那part唔得, 而小提琴老師只能在演奏技考方面幫到阿仔, 但佢自己好想考(可能是好勝吧), 佢亦應承我會俾心機, 於是我惟有早在考前三個月搵伴奏老師train 佢aural嗰part, 結果他也拿了distinction. 我都知programme notes 對阿仔都係一個考驗, 所以我都係叫佢練住啲歌先, 未決定幾時報...
其實我是否需要找一個老師可在programme notes方面幫到阿仔, 因為現在的小提琴老師應該在這方面幫不了...

引用:回覆+Oboe_FRSM+的帖子 其實我小朋友只是

簽名被屏蔽

回覆 bb630 的帖子

如果你英文good都可能可以自己教嘅,上網search, 好多sample, 千萬不要抄我當年乜都唔識,都係自學自寫program note和viva..
Viva要加library borrow books and ABRSM d references

回覆 stinkyrabbit111 的帖子

老師都叫我可上網找資料, 但始終係阿仔考, 我明唔代表佢明, 佢始終都仲係細

回覆:bb630 的帖子

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題