用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 協恩經驗媽咪指教, Portfolio問題
go

協恩經驗媽咪指教, Portfolio問題 [複製鏈接]

學校要求portfolio頁數不多於8頁單面, 包括Application form, E部所要求之文件,即係supporting doc for academic awards, 我supporting都7頁, 點包括?唔通我將佢地縮細放晒係一張?咁就唔係supporting la....有無協思經驗媽咪指教?
   1    0    0    0

回覆 花貓 的帖子

我理解的是那八張纸不包括申請表及成績表影印本。

回覆 WYTC 的帖子

無錯, 你講個兩樣係唔包, 咁佢話包個part d awards又點包括係呢8頁度...真係唔明...

咪即係所有獎项supporting doc要係八頁紙入边囉~~我求其縮影埋四張紙底面就算,环保d.

醒目開學勳章

回覆 花貓 的帖子

我將D證書、奬狀縮影

回覆 peggy 的帖子

你地都係咁, 唯有再執執

花貓 發表於 15-11-20 17:05
學校要求portfolio頁數不多於8頁單面, 包括Application form, E部所要求之文件,即係supporting doc for aca ...

若然每版縮印4張証書,8頁總共有32張了,還不夠嗎?副校長都提議把最好的展示給他們看,我估多過32張証書裏必然可以更加精華到32張呢!努力呀!

回覆 YmOra 的帖子

因為我覺得supporting doc要A4咁大先叫岩, 如果縮細都接受咁當然8頁都夠, 好彩問下姐

花貓 發表於 15-11-20 18:15

因為我覺得supporting doc要A4咁大先叫岩, 如果縮細都接受咁當然8頁都夠, 好彩問下姐:w ...

我認為協恩大約知道學生的証書概況,睇唔清楚嘅會在面試時要求出示証明,努力呀!明日中午就截止.加油呀!

多謝你地呀

回覆:花貓 的帖子

其實交表格的時間會有職員檢查資料,如果妳的証書影印本多於8頁紙,佢會叫妳自己選擇8張架,就算妳有10張,佢都只收8張。至於申請表格就不會計算在內的。

ikksnue1904 發表於 15-11-20 18:35
其實交表格的時間會有職員檢查資料,如果妳的証書影印本多於8頁紙,佢會叫妳自己選擇8張架,就算妳有10張, ...

還有,成績表副本也不計算在內,推薦信會即場退回拿走.緊記!緊記!

回覆:YmOra 的帖子

今日交申請嘅,請問assign嘅no去到幾號?係唔係大約知幾人申請?

引用:今日交申請嘅,請問assign嘅no去到幾號?係

原帖由 kcityma 於 15-11-20 發表
今日交申請嘅,請問assign嘅no去到幾號?係唔係大約知幾人申請?
今日去到差不多16xx

‹ 上一主題|下一主題