用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 禮賢vs SFA, 今日問老師意見,佢暗示...
樓主: littonjoan
go

禮賢vs SFA, 今日問老師意見,佢暗示... [複製鏈接]

SFA 同禮賢都有番咁耐歷史,谷?唔谷?大概已定性,唔覺得近年有大改變。要名列前茅,兩間都唔會輕鬆,因為要考中學。

引用:SFA+同禮賢都有番咁耐歷史,谷?唔谷?大概

原帖由 teambuilder 於 15-11-21 發表
SFA 同禮賢都有番咁耐歷史,谷?唔谷?大概已定性,唔覺得近年有大改變。要名列前茅,兩間都唔會輕鬆,因為 ...
非常認同,兩間中作選擇,我選禮賢,源於在開放日及面試日所見的學生表現。

當個好爸爸

回覆:禮賢vs SFA, 今日問老師意見,佢暗示...

引用:Quote:原帖由+布希亞+於+15-11-20+發表所以

簽名被屏蔽

Throughout the years, more than 50% of SFA girls are allocated to Band 1A schools, which is better than boys' allocation result.

引用:Throughout+the+years,+more+than+50%+of+S

簽名被屏蔽

I like sfa!

引用:老師SFA+超谷,每星期有小測,功課多,規範

原帖由 littonjoan 於 15-11-20 發表
老師SFA 超谷,每星期有小測,功課多,規範多,又教快一年,小朋友會沒時間,沒空間。真的很谷嗎?

老師讚 ...

引用:Quote:原帖由+mamaokasan+於+15-11-21+發表

原帖由 布希亞 於 15-11-21 發表
冇記錯有寶血上智、聖羅撒、德雅
應該係上智、聖母玫瑰、德雅

禮賢在open day時,我見他們的工作紙只是按政府果要求課程來教。而SFA英文教深一年!大家同樣係深水埗區,如中學考直或私中學,我覺SFA會好一點!而前人考落的學校banding, 我估SFA也高一點!

布希亞 發表於 15-11-20 15:01
一開始就說2間都好,難決擇,你不要這樣敏感,討論就是不同聲音,不是統一立場 ...

可能你誤會了,我不是敏感, 是見你不斷講禮賢好其實你心中已有選擇,可必不斷問 xx vs yy , 你只是想多些人去支持你, 而我講的是事實為何不去問禮賢已畢業的學生去了band 1a 學校如何跟上?

因見了這topic 我先出手 恭喜大家已有心儀學校,請手下留情,顧人感受。

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3181023&extra=page%3D2&page=1

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題