用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 觀塘區救世軍出了offer
go

觀塘區救世軍出了offer

救世軍中原慈善基金油塘幼稚園出了am offer,因為呢間係新學校,有冇人比下意見?派位ok嗎?

甘快, 平田好似話要12月尾才有結果, 我去過油塘OPEN DAY, 我覺得幾好,DEMO 個D學生好有禮貌同自信, 不過派位情況就未知.

我覺得呢間其實唔錯,都好多人in,不過我都有in金麗,平田救世軍,靈糧堂同基督教中心,都會等結果出晒再詳細考慮

ha ha, 我只IN了金麗,平田救世軍,同基督教中心, 大家差不多, 不過我應該揀金麗

我都知金麗出名,但怕會好谷同多功課,見佢D派位大部份都去DBand1學校,但又怕小朋友太辛苦~你認識嘅金麗谷唔谷?係點嘅學校?

引用:我都知金麗出名,但怕會好谷同多功課,見佢

原帖由 tangkiki123 於 15-11-20 發表
我都知金麗出名,但怕會好谷同多功課,見佢D派位大部份都去DBand1學校,但又怕小朋友太辛苦~你認識嘅金麗谷 ...
派位係跟住址派的,跟讀邊間幼稚園無關!

點會冇關係呀,相信始終有少少牽連,你上金麗綱網站睇就見到佢地呢幾年派位質素都好穩定,再試下上平救同其他幼稚園網站睇,係有分別嘅,當然地區係必然因素啦,但每區有成幾十間小學,所以都要留意下佢地一般派位嘅質素

引用:點會冇關係呀,相信始終有少少牽連,你上金

點會冇關係呀,相信始終有少少牽連,你上金麗綱網站睇就見到佢地呢幾年派位質素都好穩定,再試下上平救同其 ...

引用:點會冇關係呀,相信始終有少少牽連,你上金

點會冇關係呀,相信始終有少少牽連,你上金麗綱網站睇就見到佢地呢幾年派位質素都好穩定,再試下上平救同其 ...
因為個個覺得金麗谷,所以揀佢黎讀的都係比較谷的家長,扣門能力自然會高D,而且可能金麗收好多兆強/藍循的細佬妹,或調轉呢D父母又揀金麗。但純以派位機制,的確讀邊間幼稚園同派位係無關

引用:我都知金麗出名,但怕會好谷同多功課,見佢

我都知金麗出名,但怕會好谷同多功課,見佢D派位大部份都去DBand1學校,但又怕小朋友太辛苦~你認識嘅金麗谷 ...
我大仔上年都有金麗offer不過始終我唔係信佛,同埋感覺校長説話方式好似國內領導人,感覺好怪所以放棄了

好多謝各位意見呀~我會小心選擇

咁你仔仔最後讀左邊間?

tangkiki123 發表於 15-11-20 11:29

YES, 小一派位係計分及抽獎, 多人去BAND1 可能是有父母校友分OR有兄弟姊妹分