用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 祟真: 無去interview都收到EPK1 waiting list email ...
樓主: darkg2004
go

祟真: 無去interview都收到EPK1 waiting list email

darkg2004 發表於 15-11-19 09:59
Apply了祟真K1
國際班, 缺席了interview, 仍收到學校的EPK1 waiting list email (即可選擇(1) confirm wait ...

其實可能所有申請都有WAITING,WAITING排住出,依家輪到你個水。

樓主,不如你揀第二選,轉ACK1pm,問下佢地行政人員係咪即係可以confirm你有位

引用:樓主,不如你揀第二選,轉ACK1pm,問下佢地

原帖由 BoMuiB 於 15-11-19 發表
樓主,不如你揀第二選,轉ACK1pm,問下佢地行政人員係咪即係可以confirm你有位
...
good idea

笑話一則
Hope Everybody Have A Wonderful Life.

回覆:darkg2004 的帖子

會唔會因為國際班唔夠人呢?

回覆:darkg2004 的帖子

回覆:祟真: 無去interview都收到EPK1 waiting list email

我囡去到喊爆, 叫老師in 下位小朋友先, 老師唔俾, 無in 就走, 同樣waiting...
我呢個遭遇, 我覺得學校無愛心, 講真, 我相信好多學校會俾一次機會calm down, 連呢個機會都唔俾, 我唔會去呢間學校讀書... 個人意見, 不喜勿插

回覆:祟真: 無去interview都收到EPK1 waiting list email

不過我估計呢一轉send出的國際班waiting email機會是等如零,有人放位就會比真正waiting list(上一轉)的學生,可能都幾百人,但學校以防萬一怕都未收滿學生所以將所有盛下的都auto send出去問要不要waiting,

引用:我囡去到喊爆,+叫老師in+下位小朋友先,+

原帖由 janice636 於 15-11-20 發表
我囡去到喊爆, 叫老師in 下位小朋友先, 老師唔俾, 無in 就走, 同樣waiting...
我呢個遭遇, 我覺得學 ...
協恩對啲喊的小朋友都俾2次機會唔好唔開心,小朋友會識揀一間適合自己的學校。

簽名被屏蔽

引用:我囡去到喊爆,+叫老師in+下位小朋友先,+

我呢個遭遇, 我覺得學 ...
我交文件過程超快,但之前禮堂左over三十分鐘,變左阿仔只可以玩幾分鐘就要佢轉去面試房,即喊⋯老師叫我可以等佢冷靜左先入去面試⋯
其實我本身只當去崇真攞面試經驗,不過咁睇,對我及對你嘅case就似乎不公平⋯⋯
我去其他學校面試,見其他小朋友喊,老師都一定會俾佢平伏左先開始⋯

~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

回覆:jlbb1 的帖子

所以我比佢「十個趣」爆趣呀~~~神奇幼稚園收生法~~~

會不會下年in完國際班之後同大家講唔辨國際班了全轉主流班~~一定又係十個趣

不過唔in都有waiting, 換個角度看,有教無類都是好事來的

cameo 發表於 15-11-20 12:28
我交文件過程超快,但之前禮堂左over三十分鐘,變左阿仔只可以玩幾分鐘就要佢轉去面試房,即喊⋯老師叫我可 ...

未夠三歲既小朋友有情緒, 好正常姐, 連俾3分鍾時間冷靜都唔得... 呢位老師仲要話唔可以IN 第二個先... 咁OK, 我即刻走, 我連呢三分鐘都唔想浪費.. 我覺得我虧埋報名費, 的士錢

我申請epk, 但收到ack面談結果(waiting),是否正常?

呢間的確好亂喎。  另外, 我想講佢地有pg都好亂, 報名表寫每班8人, 但去到見到每班系有15人, 連家長即一班30人上課, 又迫又亂,只得 l個 net 教, 感覺不太好

引用:+本帖最後由+janice636+於+15-11-20+16:15+

你做法絕對正確!

佢收唔收or你讀唔讀已經係其次,我覺得要先處理小朋友感受為首要。幼兒工作者不是應該更清楚呢點?

若我係你都會選擇離開,一為先顧小朋友當時感受,二為已經決定放棄,三為之後亦有其他面試,無謂影響小朋友對面試有陰影吧!

~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

引用:我申請epk,+但收到ack面談結果(waiting),

原帖由 Lumsumsum 於 15-11-20 發表
我申請epk, 但收到ack面談結果(waiting),是否正常?
其他學校唔知, 睇咁耐post 應該是正常. 有人話報英普, 但出中英offer. 其實申請表有問英普,中英上下午, 叫你填1234 priority , 你係唔係揀左?