用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 K1去另一間學校會不會唔捨得PN間學校?
go

K1去另一間學校會不會唔捨得PN間學校?

不選擇直上,有點不捨得,同埋如果老師問,點答比較大體

引用:不選擇直上,有點不捨得,同埋如果老師問,

原帖由 心急媽媽xxx 於 15-11-17 發表
會唔捨得因為而家個班主任好好,但k一定唔係佢教

簽名被屏蔽

引用:Quote:原帖由+心急媽媽xxx+於+15-11-17+發

原帖由 puichingforsure 於 15-11-17 發表
恭喜你禁快有offer
謝謝你呀,已經收到幾個offer了,非常好運。有點不捨得而家的學校,不知道小朋友會不會一樣呢。無奈上k是有較長遠的考慮。再留位一方面無必要曬錢,也想放位比其他人。

引用:Quote:原帖由+puichingforsure+於+15-11-17

簽名被屏蔽

引用:Quote:原帖由+puichingforsure+於+15-11-17

謝謝你呀,已經收到幾個offer了,非常好運。有點不捨得而家的學校,不知道小朋友會不會一樣呢。無奈上k是有 ...
邊幾間收左?叻叻

我小朋友當年K1考女龍校,失敗了,繼續原校升K1,她今年考小一, 無問題考得番入去這龍校。反而,當年入到龍校讀K1的PN同學仔,龍校無比小一OFFER,只是WAITING,她媽媽後悔幫她選了龍校K1,因為龍幼相對地教得淺過其他名幼,唔夠競爭力,考小一大部分都是WAITING ONLY。

回覆:K1去另一間學校會不會唔捨得PN間學校?

最緊要合適因為要讀三年,小朋友適應力強,好快會適應!其實好多讀完pn轉校,好正常,老師都唔會奇怪!

引用:我小朋友當年K1考女龍校,失敗了,繼續原校

簽名被屏蔽

回覆 puichingforsure 的帖子

請問是哪一間女龍校?在九龍區還是在香港區的?

引用:回覆+puichingforsure+的帖子 請問是哪一

簽名被屏蔽

就是想問Five 555 呢!

雖然不捨得,但小朋友會好快就唔記得。其實如果你冇註冊,班主任係會知,所以大方啲講轉到一間更適合自己小朋友的學校,唔係好與唔好的問題。

回覆:心急媽媽xxx 的帖子

會㗎! 阿囡k1轉另一間校, 我們都非常唔捨得,因為讀pn間學校上下都好好。

引用:回覆+puichingforsure+的帖子 就是想問Fiv

簽名被屏蔽

引用:會㗎!+阿囡k1轉另一間校,+我們都非常唔捨

原帖由 ChocoMilk33 於 15-11-17 發表
會㗎! 阿囡k1轉另一間校, 我們都非常唔捨得,因為讀pn間學校上下都好好。

...
囝囝開學了幾個月,仲會話鐘意n 班班主任多啲,又會時常提啲嬸嬸名字!但K1的老師/校長又話佢已經適應了新學校,只是每天早上唔鐘意著校服返學!

Oh, sorry!

PN課程冇咁趕,只是頭一兩個月要適應分離及規矩,以後就好開心play play play,當然會不捨得啦

講番女龍校, 如果佢嘅小學係津小, 咁即係無得直升啦; 如果你係N無, 讀佢嘅幼稚園對於想上佢嘅小學真係無乜著數.

雖然有人話, 小學扣門位只留俾讀該幼稚園嘅學生, 但始終數量有限, 僧多粥少.