用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇聖羅撒用家可以分享下?
go

有冇聖羅撒用家可以分享下?

交左表但聽到好多差comments,請用家分享

Thanks!

引用:交左表但聽到好多差comments,請用家分享 T

原帖由 KiKi0817 於 15-11-16 發表

Thanks!
我只知ST Rose 小學是津校,幼稚園生不是直升亦冇必然的叩門優先

回覆:有冇聖羅撒用家可以分享下?

不是用家,但有睇過啲功課,中文非常強,寫、認讀⋯⋯英文用ORT

嚴、要坐定守規的幼

回覆:daisylhn 的帖子

Thank you daisylhn. 英文用ORT 係咩意?

我都想知,望了解更多!🙏🏻

回覆:KiKi0817 的帖子

Oxford Reading Tree

引用:Thank+you+daisylhn.+英文用ORT+係咩意? +

原帖由 KiKi0817 於 15-11-19 發表
Thank you daisylhn. 英文用ORT 係咩意?
Oxford Reading Tree

回覆:daisylhn 的帖子

已感受到那股強氣

KiKi0817 發表於 15-11-16 20:56

Thanks!
My colleague's kid studied this school before.

The comments is very 谷 and the teachers are not nice.

我是k1升k2聖羅撕用家。其實負面新聞是否指學校無情?由開學簡介會時校長訓話了家長亦講解學校要守咩規則。例如不喜歡家長會時玩電話。遲到。這些我認同的。自律是身教麻。當然亦有人會覺好hush. 課程學卷黎講。我覺是深。上學期1星期1次功課。下學期每天都有。亦開始寫字及認字。整體黎講學校是很好。但要配合校方。