用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 SPCC 聖保羅男女中學交流區 ~ 百年傳承,匯賢鼎新 ...
樓主: like_travel
go

SPCC 聖保羅男女中學交流區 ~ 百年傳承,匯賢鼎新  

Miffybb 發表於 19-8-25 12:50
係好攰,但認識左新朋友,開埋WhatsApp group,開心,阿仔好鐘意件迎新 t shirt
...

cornelius 發表於 19-8-20 16:54
我小朋友都仲係初中,但我估乜DSE predicted grades唔係跟學生個人嘅咩?

我諗 PG 係SPCC 比較 全港DSE 學生既成績排名.  事實放榜出來既成績相差不太大. 但有時會高估左小小. 出面世界那麼大, 好普通既中學都有好勁既學生,但S5既PG 用來申請overseas 大學就非常有用. 好多大學都知道SPCC 學生既品質有保證!

Arabellahk    發表於 19-9-6 13:10
b3410    發表於 19-9-4 10:12
cornelius    發表於 19-9-3 20:02

回覆樓主:

回覆樓主:

今年swimming gala好早呀

請問大概幾時會知道ROP出發時間?開始要plan 明年暑假。

b3410 發表於 19-9-6 22:44
請問大概幾時會知道ROP出發時間?開始要plan 明年暑假。

12月會知道batch no.

b3410    發表於 19-9-7 13:54

發表於 4 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

請問各位有報過學校的外語班嗎?有四國語言選,大家多會選哪一語言,教得如果? 謝謝。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊