用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 SPCC 聖保羅男女中學交流區 ~ 百年傳承,匯賢鼎新 ...
樓主: like_travel
go

SPCC 聖保羅男女中學交流區 ~ 百年傳承,匯賢鼎新  

回覆樓主:

game day 是甚麽活動?是不是高年级攪遊戲比師弟/師妹參與玩

velma 發表於 19-4-20 18:27
樂團平時都係6點, 有比賽7點幾, summer concert 夾校友表演9點都試過

我意思係留校做下功課,或者傾下 project 之類。有無話最遲可以留到幾點?

B.B.BaBa 發表於 19-4-20 22:00
我意思係留校做下功課,或者傾下 project 之類。有無話最遲可以留到幾點?
...

呢條問題有d難答, 官方時間5點3
有老師准許幾夜都得, 留得夜多數都係f. 6 喺common room
至於project,  多數WhatsApp傾, 用google doc,  未見過阿囡因為做project 要留喺學校圍埋傾嘅

B.B.BaBa 發表於 19-4-20 22:00
...
你小朋友入讀spcc嗎?見你在其他學校的討論區。

小雅的媽媽 發表於 19-4-21 00:05
各位爸爸媽媽你地好,我個女宜家讀緊中五,為左做IES設計左一份關於BCA嘅問卷,希望咁多位用少少時間幫手做 ...
你小朋友不是 SPCC, 不應在此發放吧。

Arabellahk    發表於 19-4-25 14:02
like_travel    發表於 19-4-21 17:25

chingyu 發表於 19-4-21 12:53

之前可能未揀定, 而家應該定喇掛

其實上咗中學 ,家長都唔使再問呢啲咁嘅問題,學生自然會自己去fine out. 大個囝了

velma 發表於 19-4-20 23:40
呢條問題有d難答, 官方時間5點3
有老師准許幾夜都得, 留得夜多數都係f. 6 喺common room
至於project,  ...

因為有個課外活動考慮緊轉去灣仔上堂,但要 18:00 才上堂,所以睇下放學後可以留校到幾點。

chingyu 發表於 19-4-21 12:53

你可能認錯人了,”中學討論版” 我只在 SPCC 發表及提問。或者在很多個月前,即未收到錄取信前,可能問過另一學校的事,不太記得了。

“升中派位版” 就會參與下不同學校的討論。

B.B.BaBa 發表於 19-4-21 20:54
因為有個課外活動考慮緊轉去灣仔上堂,但要 18:00 才上堂,所以睇下放學後可以留校到幾點。
...

唔洗咁心急喎, 開咗學睇定d先啦

like_travel 發表於 19-4-21 17:25
其實上咗中學 ,家長都唔使再問呢啲咁嘅問題,學生自然會自己去fine out. 大個囝了 ...

對對對, 我囡都係喺不同地方被人趕至得出呢個時間

B.B.BaBa 發表於 19-4-21 21:05
你可能認錯人了,”中學討論版” 我只在 SPCC 發表及提問。或者在很多個月前,即未收到錄取信前,可能問過 ...
那麼可能是舊聞...
剛剛在另外一邊廂見到,突然又在呢度見到,所以有點不明白。

放學去圖書館..再有時間就食下野補充體力先啦  

mfwan 發表於 19-4-20 21:39
game day 是甚麽活動?是不是高年级攪遊戲比師弟/師妹參與玩

各個club會有booth玩, 至於好唔好玩, 上年好似聽過阿囡話no comment,  佢地留咗喺班房, 最好睇喺talent show final

昨天SU 搞的活動好多美食。你們仔女有何評價?

回覆樓主:

同學仔喺第一嗰隊, 話拎咗幾盒上去派街坊, 好食

velma 發表於 19-5-4 15:23
同學仔喺第一嗰隊, 話拎咗幾盒上去派街坊, 好食
Churros??? YumYumYum

回覆 chingyu 的帖子

今年SU 比往年的積極

回覆樓主:

自己發雞盲, 睇錯嘢
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊