用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 SPCC 聖保羅男女中學交流區 ~ 百年傳承,匯賢鼎新 ...
樓主: like_travel
go

SPCC 聖保羅男女中學交流區 ~ 百年傳承,匯賢鼎新  

sfly97 發表於 21-7-25 17:38
我想問下大家點處理啲教科書?  依家仲有無地方可以賣中一二手書? 我覺得好多本都好新淨, 掉就真係太浪費了! ...

我我今年買好了,下一年可以同你買中二書。

200904 發表於 21-8-5 15:23
我我今年買好了,下一年可以同你買中二書。

好呀

回覆樓主:

聽阿囡講, appeal完樂團師姐做埋狀元, 原來又多咗幾個, average  43.6

IB Results

The average score of our 2021 cohort is 43.6 (out of a full score of 45).

Of our 48 students, 18 got a score of 45, 18 got a score of 44, and 4 got a score of 43.

75% of our students got a score of 44 or above, compared to the world’s 1.6%.

Arabellahk    發表於 21-8-14 00:13

真係感覺讀教育係有發展空間,當然唔只讀個碩士啦,未來社會好需要教育專才。

未來醫療方向前望,沈祖堯教授去左星洲南洋理工大學醫學院

chingyu    發表於 21-8-11 22:42

希望,能不時為家長提供另類嘅營養
疫症蔓延時

一切順利吧。

這個視頻來自美國醫生咁講英文啦自然

好嘞,唔阻住各位,再見嘞,後會有期

想請教一下前軰,請問spcc小學參加校際朗誦比賽,需要待開學後經學校報名及老師訓練嗎?還是自己訓練及報名就可以?謝謝!

Pancake1005 發表於 21-8-19 20:32
想請教一下前軰,請問spcc小學參加校際朗誦比賽,需要待開學後經學校報名及老師訓練嗎?還是自己訓練及報名 ...

可以自己報名,如果有獎可以報返畀學校知

回覆 cylau2 的帖子

明白!十分感謝解答!

回覆樓主:

一開學不久,miss已請了兩星期病假

請問大家spcc os interview 過往會問什麼問題?可以分享下嗎?

回覆樓主:

請問spcc中四不修讀VA的學生, 需要上VA堂嗎?

bbq. 發表於 22-1-5 06:58
印象中music有,VA冇

bbq. 發表於 22-1-5 06:58
今年中四只有music 沒有 VA

b3410 發表於 22-1-5 10:22
印象中music有,VA冇

Sheep06 發表於 22-1-5 11:15
今年中四只有music 沒有 VA

中二已經無全級 VA,只有自選上一個學期。

B.B.BaBa 發表於 22-1-6 08:16
中二已經無全級 VA,只有自選上一個學期。

oic,thx!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊