用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 SPCC 聖保羅男女中學交流區 ~ 百年傳承,匯賢鼎新 ...
樓主: like_travel
go

SPCC 聖保羅男女中學交流區 ~ 百年傳承,匯賢鼎新  

回覆 linlai 的帖子

你係咪指8/4前交那個google form? 我17/4之後冇收到email confirm offer😭

回覆 doubleday 的帖子

我其實之前打去查詢過,職員話收唔到回覆既會個別聯絡~ 但就冇話收齊文件既會有confirmation~ 可能我明天打去再問問。因為小學那邊要求我地返校,在攪珠選校表上簽已獲直資取錄~ 所以擔心簽左放棄統一派位,之後呢邊又有野攪錯就大件事😅😅 可能我都係杞人憂天~~

xingxing202020 發表於 20-4-21 23:27

你係咪指8/4前交那個google form? 我17/4之後冇收到email confirm offer😭 ...

我是2/3月交 google form的

xingxing202020 發表於 20-4-21 23:27

你係咪指8/4前交那個google form? 我17/4之後冇收到email confirm offer😭 ...

我1/4 sent 左google form, 9/4 收到email 告知佢地收到google form

xingxing202020 發表於 20-4-21 23:34

我其實之前打去查詢過,職員話收唔到回覆既會個別聯絡~ 但就冇話收齊文件既會有co ...

明白,我哋都收到小學通知月尾要回校簽文件放棄統一派位。我覺得如果你以下三樣嘢都做咗,應該唔使擔心。
1、在website公佈的取錄list搵到小朋友申請編號。
2、8/4前submit 咗Google form,並收到了學校email回覆確認留位。
3、17/4前寄出了學校所需文件,信件太重要,都可與學校確認下是否已收到。
以上是我的個人意見,供你參考一下。

家長緊張都正常嘅

1。同Coed 確認左接受學位,學校會跟進中學做教育局之間嘅工作
2。到小學派大由獎張form,家長按指示簽放棄派位,填寫上SPCC校名,表示自行階段接受左coed嘅位。
到7月公佈時,跟其他學生一樣收到通知,對啱名,在指定日子正式註冊入學。
大致流程係咁。

4 月 9 曰學校有出到一封email confirm acceptance

ABC-DAD 發表於 20-4-22 12:07
家長緊張都正常嘅

1。同Coed 確認左接受學位,學校會跟進中學做教育局之間嘅工作

請教一下

要在派位表填上SPCC 校名嗎?但我校老師沒有要求寫上喎!

ajed 發表於 20-4-22 15:13
請教一下

要在派位表填上SPCC 校名嗎?但我校老師沒有要求寫上喎!
我地嗰年老師有指示。宜家點,就唔清楚

ABC-DAD 發表於 20-4-22 15:40
我地嗰年老師有指示。宜家點,就唔清楚

唔該曬,我再問返自已學校老師先

要這樣填

學校9/4有email, 寫確認收到我google form, 同埋話”Your response has been recorded”. 但冇寫話知道我accept offer. 大家個email係咪都係用呢d字眼?

xingxing202020 發表於 20-4-22 16:47

學校9/4有email, 寫確認收到我google form, 同埋話”Your response has been recor ...

same!啱收到了學校最新email,快啲check下郵箱。

回覆 ajed 的帖子

小學只叫我寫「已獲直資取錄」,冇寫SPCC校名~

係呀!謝謝您通知!收到confirmation喇~ 安樂晒了

xingxing202020 發表於 20-4-22 16:55

係呀!謝謝您通知!收到confirmation喇~ 安樂晒了

唔好客氣,可以放下心頭大石

xingxing202020 發表於 20-4-22 16:52
回覆 ajed 的帖子

小學只叫我寫「已獲直資取錄」,冇寫SPCC校名~

多謝妳

xingxing202020 發表於 20-4-22 16:55

安樂曬

係時候放鬆心情。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊