用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 MOS康傑PN interview係咪要做啱哂所有tasks先有機有offe ...
go

MOS康傑PN interview係咪要做啱哂所有tasks先有機有offer? [複製鏈接]

有經驗的媽媽可否分享下?
   2    0    0    0

我上年度INTERVIEW PN, 我老公陪阿囡入, 老師引導叫老師早晨, 問姓名, 搭積木; 老師掉豆袋, 叫小朋友拾回; 老師引導推椅子; 大概係咁, 我囡做晒, AM OFFER (我住沙田); 朋友話佢囡都做晒, 但朋友話佢答老師問題應該答得唔好; 無OFFER (朋友住馬安山)

回覆:MOS康傑PN interview係咪要做啱哂所有tasks先有機有offer

我上年in過pn,我仔所有parts都做晒,個老師(個樣都幾資深下)一路做一路讚佢的。 之後到問我同我先生問題,仲都問得多又深入,無準備下,我們答得好差,有dead air, 大家你眼望我眼,答完都覺得答案內容唔好。 最後是無offer。

sanmasanma 發表於 15-11-16 11:37
我上年in過pn,我仔所有parts都做晒,個老師(個樣都幾資深下)一路做一路讚佢的。 之後到問我同我先生問題, ...
我諗我老公應該答得幾好, 所以有OFFER; 我諗如想讀康傑, 家長要準備下

如果本身小朋友係有能力達到學校要求, 但家長唔係好識撘咁就無左個OFFER...我好大壓力LAW...我都唔係好識臨場講野....但又唔代表我唔識教好小朋友只係有時即場緊張未必表達到意思出來...

考K1 時, 你填問卷時, 發覺更多學校需要考家長

我仔今年in PN, TASK做得晒, 但老師只係問下住邊呀,邊個湊呀, 冇問其他喎...希望快D有好消息啦

上年我囡in到一半狂扭計, 推玩具, 冇bye bye, 冇推櫈, 但都有offer... 老師問左我地好多問題, 所以我覺得真係睇家長多D...

回覆 SzeForCat 的帖子

可以分享問左咩呢?

聽完你地咁講,真係唔知佢地個準則係咩~

回覆 pinguland 的帖子

我記得問左5-6條, 但只記得部份內容, 問左邊個湊小朋友, 點睇返學病, 如果小朋友扭計會點處理... 其他就唔記得啦...

回覆 Schao 的帖子

希望大家都有OFFER啦!

Pn interview is focus on parents. We have rejected of pn application because I have not prepared well for parent's questions.
K1 interview is focus on child. No question for parents. We have received offer this year for K1 application. My son almost done well.

回覆 Schao 的帖子

上星期出左OFFER喇

回覆:MOS康傑PN interview係咪要做啱哂所有tasks先有機有offer?

你是細B嗎?
我的12月兒子識講野,識做面試九成的考驗,但在馬𩣑山區全部都是waiting list,有一間收了報名費後直接寄信話抽唔中去面試的機會都沒有。

我直覺反應是馬𩣑山區收細B機會率是不高。還是要報一下其他區或是等做大B。

‹ 上一主題|下一主題