用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培基小學 教學模式
樓主: cyriliris
go

教學模式 [複製鏈接]

超級版主

版主按: 請冷靜及理性討論,切勿作挑釁之言詞,引發罵戰,違規者會收警告/被禁言。

另請勿不斷重複張貼相同回應於多個主題內,做成洗板,重複的回應會被屏蔽或移除,如漠視版主提示仍屢次張貼,會收到警告/禁言。敬請留意!

開立此討論版的目的是讓就讀此學校的家長組織起來,暢談自己仔女就讀學校的日常事務及交流意見。

其實每間學校都有長處短處、好處壞處,因小朋友有不同性格, 家長有不同要求,所以每一間學校都有其存在的價值,大家應尊重就讀該校小朋友的家長,理性討論。謝謝合作!

回覆:教學模式

「...粗言污語,是你小朋友平日對老師及同學的言行...」
阿仔也話平時同學間經常説粗言污語的,似乎學校校風幾差。

樓上已有家長指出你小朋友言行有問題,你仲可以拖其他小朋友落水,話  [ 阿仔也話平時同學間經常説粗言污語的,似乎學校校風幾差。 ]  
全部都白紙黑字

回覆 蝦米豬 的帖子

培基係一間唔錯嘅學校,學校俾好多機會同學發揮。傾談間,都感受到小朋友都鍾意學校,
返學好開心!
又無以上所提到嘅問題喎!

引用:回覆+蝦米豬+的帖子 培基係一間唔錯嘅學校

原帖由 zoechan2005 於 16-03-09 發表
回覆 蝦米豬 的帖子

培基係一間唔錯嘅學校,學校俾好多機會同學發揮。傾談間,都感受到小朋友都鍾意學校, ...
我只是路人甲乙丙。路過見到這兩個post風迴路轉,手痕回覆罷了。我覺得學校高層日理萬機,連吃午飯會因為一個男學生不吃菜而叫到主任室來吃,我覺得匪夷所思。因為阿媽最care仔女飲食都未必在家這樣針對性做,學校不會為那麼小事大費周章,一定有其他問題

‹ 上一主題|下一主題