用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 維多利亞 2nd interview 既 email
樓主: booxxjac
go

維多利亞 2nd interview 既 email

引用:有呀,即日收到呀 +

原帖由 lui822 於 15-11-15 發表
有呀,即日收到呀
想問係咪一定要兩位家長去?

2位去會唔會印象好D呢?

唔知有無IN完2ND IN既家長可以SHARE 下?

好緊張添~~

引用:2位去會唔會印象好D呢?+唔知有無IN完2ND+IN

原帖由 kappapeach 於 15-11-17 發表
2位去會唔會印象好D呢?

唔知有無IN完2ND IN既家長可以SHARE 下?
爸爸去咗 business trip

引用:Quote:DIKE+發表於+15-11-16+10:36+果日IN+

原帖由 yiqiyihui 於 15-11-16 發表
The letter which you brought to the interview (the one emailed to you) says that the school would in ...
我都係君𣾀港亦冇收到通知2nd interview.
究竟2nd interview 係入圍意思定係其他原因?老實講,我小朋友in 得幾好

引用:Quote:原帖由+yiqiyihui+於+15-11-16+發表T

原帖由 yayasiko 於 15-11-17 發表
我都係君𣾀港亦冇收到通知2nd interview.
究竟2nd interview 係入圍意思定係其他原因?老實講,我小 ...
有時學校收生標準好難補捉

I have just called and ask the Middle Kornhill campus, they say some candidates are admitted directly , but some perform not that well and need 2nd interview for further consideration

回覆:jcywww 的帖子

下午

引用:Quote:原帖由+lui822+於+15-11-15+發表CWB

原帖由 jcywww 於 15-11-16 發表
請問你係上午in定下午in?
下午

我都覺得係marginal case先要2ND IN...因為我囡IN得麻麻.....

引用:我都覺得係marginal+case先要2ND+IN...因為

我都覺得係marginal case先要2ND IN...因為我囡IN得麻麻.....
我女女算in得唔錯
同一group入面既小朋友最有反應 但老師講故事果陣係咁要企起身
有2nd in 總係覺得多一個機會
冇2nd in 果d就算直接取錄左都唔知 要緊張要4/12

有人會知道K1收生人數嗎?當日見到好多小朋友in

因為有朋友同我講, 佢以前試過2ND IN 完唔收, 所以有2ND 都代表老定一定收~
同埋我覺得IN 家長, 感覺好似如果衰左, 好似自己累左個小朋友咁~~

回覆:維多利亞 2nd interview 既 email

請問知唔知幾會有收生結果?thanks

回覆 wingchan823 的帖子

12月4日

引用:有人會知道K1收生人數嗎?當日見到好多小朋

原帖由 cofa 於 15-11-17 發表
有人會知道K1收生人數嗎?當日見到好多小朋友in
這個是15-16 收生,我諗同16-17差不多

引用:因為有朋友同我講,+佢以前試過2ND+IN+完唔

因為有朋友同我講, 佢以前試過2ND IN 完唔收, 所以有2ND 都代表老定一定收~
同埋我覺得IN 家長, 感覺好似如 ...
請問知唔知係用廣東話,普通話定英文 in? Thanks

小朋友差唔多表現,就in 家長,睇下边个優秀D

我剛剛再check下次,話部分家長會安排會面哦

剛剛接女放學,見到好多爸爸媽媽家長,原來今日係k1 2nd in ,大家加油,有2nd 都好大機會入到

我記得舊年係2in之後如果有offer嘅幾日就收到offer,唔使等到正式通知嗰日