用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 嘉諾撒聖心K1面試揮手區
樓主: dolphinstrad
go

嘉諾撒聖心K1面試揮手區

引用:如果係英文版嘅就係寫23+Nov,我估應該係寫

原帖由 kala——baby 於 15-11-16 發表
如果係英文版嘅就係寫23 Nov,我估應該係寫錯
Fyi

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

星期日in?我個fd嘅係23Nov,星期六in

網站都系話12月23日,好系等聖誕禮物。。。有排等

好多都係12月,如果可以早d出就好了,寶血效率勁高,可惜我無報

sw_2013  寶血早公佈早收留位費, 怕且是它的部份收入來源   發表於 15-11-16 16:18

我囡囡現在讀緊聖心, 仲記得想當年考時, 的確深過現在好多, 從上年起已經考淺了很多. 聖心好好, 肯收細B, 年尾B都有, 所以你們不用擔心. 當然細B比例下午班會多D, 但上午班10月11月生日的也有, 不用擔心.  聖心著重面試表現, 但校長講過唔想小朋友返學太遠, 所以收住HK ISLAND會多d.  這也是正常的.  

mistyrain  聽你講真系好大安慰,12月細b肯收下午班都要還神  發表於 15-11-16 16:09

kala——baby 發表於 15-11-16 16:05
好多都係12月,如果可以早d出就好了,寶血效率勁高,可惜我無報

我報既基本都是12月尾先出,真系有排等。。。

另外, 佢係用EMAIL出OFFER, 個朝早一早就有, 記住CHECK埋雜件箱, 我仲記得我個時7點幾起身就CHECK EMAIL, 收到OFFER時, 開心到喊咗出來, 好刺激.  希望你地都收到OFFER啦.

記住啊, 答唔啱晒唔一定冇OFFER, 答得啱晒又唔一定有OFFER, 學校係揀適合佢地學生, 唔一定揀最叻學生. 大家不要灰心啊!

吓, 公佈結果日期那份通知原來中英文不同, 等我仲以為佢快快公佈, 我就可以再作部署...
話時話, 之前聖心的"報名須知" 都是有錯漏, 最初那份是寫2015年9月28日開始網上報名... 可能9月28日是公眾假期, 後來才更新了9月29日開始。
忙中有錯,忙中有錯

引用:網站都系話12月23日,好系等聖誕禮物。。。

原帖由 mistyrain 於 15-11-16 發表
網站都系話12月23日,好系等聖誕禮物。。。有排等
我囡係果日生日,希望佢可以收到生日禮物

mistyrain  希望你個女生日有大禮收  發表於 15-11-16 16:39

catcle 發表於 15-11-16 16:22
另外, 佢係用EMAIL出OFFER, 個朝早一早就有, 記住CHECK埋雜件箱, 我仲記得我個時7點幾起身就CHECK EMAIL,  ...

哇,一早七點派offer,梗22號真系無得訓。。。

引用:另外,+佢係用EMAIL出OFFER,+個朝早一早就有

原帖由 catcle 於 15-11-16 發表
另外, 佢係用EMAIL出OFFER, 個朝早一早就有, 記住CHECK埋雜件箱, 我仲記得我個時7點幾起身就CHECK EMAIL,  ...
係,早年我都係一訓醒就ck email,有offer 都眼濕濕,因為之前考的多數waiting及佢最後公報亦係我最想入的一間,表演亦都係最好一間

聖心train得D女仔好乖?較著重德育?Interview 睇家長及小孩禮貌?要德蘭修女type,多過高IQ type?

引用:Quote:catcle+發表於+15-11-16+16:22+另外,

原帖由 mistyrain 於 15-11-16 發表
哇,一早七點派offer,梗22號真系無得訓。。。
我收email 係00:16 am 夜遊人就ok

回覆:嘉諾撒聖心K1面試揮手區

聖心 vs SPK 你們點揀?

回覆:km_chung 的帖子

兩間都好,但佢中小學校風很不同

面試開始時老師問我個囡叫咩名,我個囡答左英文名,個老師再問我個囡個中文名係咩,我個囡冇答,到面試完結前老師再問佢個中文名係咩,我個囡都冇答
請問你們的老師是否一定要小朋友講中文名先收貨?

引用:面試開始時老師問我個囡叫咩名,我個囡答左

原帖由 Watertablechair 於 15-11-16 發表
面試開始時老師問我個囡叫咩名,我個囡答左英文名,個老師再問我個囡個中文名係咩,我個囡冇答,到面試完結 ...
我囡都是先講英文,老師都有問她中文呢。她講到老師先再問下一條問題

引用:兩間都好,但佢中小學校風很不同 +

原帖由 suzuki12 於 15-11-16 發表
兩間都好,但佢中小學校風很不同
點唔同?

有排等

引用:我囡囡現在讀緊聖心,+仲記得想當年考時,+的

原帖由 catcle 於 15-11-16 發表
我囡囡現在讀緊聖心, 仲記得想當年考時, 的確深過現在好多, 從上年起已經考淺了很多. 聖心好好, 肯收細B,  ...
Agree.  两年前考,問生米係乜,點煮。又問坐枱月曆點用……深好多!