用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 CKY 2nd in 完結,一齊分享下
樓主: amy_0101
go

CKY 2nd in 完結,一齊分享下 [複製鏈接]

引用:May+I+ask+if+all+of+you+have+submitted+t

原帖由 bb11460 於 15-11-16 發表
May I ask if all of you have submitted the portfolio during 2nd interview?
無呀!都無話要交

回覆:amy_0101 的帖子

我仔話中英文各一,英文讀完仲有問題問。

小朋友話讀中英書各一本,然後玩木頭人遊戲

我小朋友只讀了中文書和數學題,可能沒有機了

引用:小朋友話讀中英書各一本,然後玩木頭人遊戲

原帖由 pigcatBB 於 15-11-16 發表
小朋友話讀中英書各一本,然後玩木頭人遊戲
請問中英文圖書是老師揀還是自己帶的?約莫是甚麼程度?thanks!

原來都有讀英文,仲問咗關於故事嘅問題,有4條

回覆:CKY 2nd in 完結,一齊分享下

我個仔話自己揀咗一本書睇,無叫佢讀書

我女話有讀中英文書,問左佢關於中文書的問題,另外又有數學題,佢話老師話可以數手指添

回覆 lydia_keng 的帖子

傾內容來做物呢...

不如講下, 究竟幾時出2ND IN 結果...

3RD IN 計唔計分...

3rd in梗係計分,唔係做乜要in,你估老師得閒得濟咩。

引用:3rd+in梗係計分,唔係做乜要in,你估老師得

原帖由 cat_house 於 15-11-17 發表
3rd in梗係計分,唔係做乜要in,你估老師得閒得濟咩。
陳守仁唔計分,佢地叫家長分享。

你話楊校長係咪“得閒得滯”?

小一有幾多個位?

引用:Quote:原帖由+cat_house+於+15-11-17+發表3

原帖由 retriever 於 15-11-17 發表

在你眼中是這樣?

引用:Quote:原帖由+cat_house+於+15-11-17+發表3

原帖由 retriever 於 15-11-17 發表

你信就是了。我覺得陳守仁是一間相當有計劃的學校,他的3rd in list可能已計算了dropout ratio。要是dropout rate正常,可能全部有3rd in既最後都會收到offer。所以claim是家長分享。要是家長在分享中有很異常的表現,你認為真的會收到陳守仁的offer嗎?

回覆:cat_house 的帖子

話唔計分,冇話唔計入收取機會. 點會咁簡單見個面啦

回覆 Snoopyboy 的帖子

當然唔係.
家長同校長都唔係好得閒啦...

不過我估TSL 放OFFER 在1月, 係有D 避熱門學校.

PARENT SHARING 也可以說"過一棟"

引用:小一有幾多個位?

原帖由 amy_0101 於 15-11-17 發表
小一有幾多個位?

我估3rd in 會有三百幾個小朋友 (由2nd in時篩選一半人), 然後校長二揀一, 純粹推測 😊
唔知幾時會3rd in 呢? (一眾神校放榜前定後呢?)

回覆 lydia_keng 的帖子

CONFIRMED?
唔係150 咩?

cat_house 發表於 15-11-17 23:33
你信就是了。我覺得陳守仁是一間相當有計劃的學校,他的3rd in list可能已計算了dropout ratio。要是dropou ...

同意, 雖然唔計分, 但家長前面飛鷹, 後面觀音...  可以係TURN OFF 啦....

我都係覺得入左3RD IN 係大機會, 因為佢現在係三數間神校, 仲有自行一線津小(特別女校好多) 爭同一批客仔, 補中率應唔低

‹ 上一主題|下一主題