用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 St Hilary 德萃
樓主: musicjack
go

St Hilary 德萃 [複製鏈接]

Soundervolt 發表於 15-11-11 15:15
就算將CCKG所有課程、師資、everything照搬過去德萃,但佢都唔係CCKG囉!老實講,我唔會將子女交俾一位連會 ...

果位徐生唔係校長, 係老板.

引用:Quote:原帖由+SoLM+於+15-11-11+發表姓徐嗰

原帖由 ffaye 於 15-11-12 發表
游泳田徑得唔得都好睇intake. 如果徐校長有心攪大佢,係可以利誘或說服一班跟開佢既學生讀的。

...
如果跟得徐校長練得一身特異功能又點會幫佢做白老鼠及開荒牛吖,仲唔拿拿聲去報讀正牌"萃"字派學校咩!

引用:Quote:原帖由+ffaye+於+15-11-12+發表游泳

回覆:St Hilary 德萃

今日經過大埔,見到佢地校址,完全未開始裝修的,吾係好大間咋喎!

[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

會唔會比$150睇下咩料?真係搞唔掂小四點搞?

ecml 發表於 15-11-12 23:46
會唔會比$150睇下咩料?真係搞唔掂小四點搞?
我就吾會浪費$150了。但搞唔成的機會好細嘅,開到 p1-3 要繼續辦下去應不難。
因新界東英文小學不多,有巿場的。
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

大家會唔會諗多左?就算你想讀,人地都未必收,香港人未必係佢地嘅 ultimate target customers

大家會唔會諗多左?就算你想讀,人地都未必收,香港人未必係佢嘅 ultimate target customers

這所學校有點商業化,看不到佢既教育理念。看不到教師團隊,校長都只是由副校升格,收咁既學費只係打張焯祥的名而已。

睇佢班底加徐先生,都估係碌卡性質多d。

唔明點解咁進取,開埋小學。

幼稚園都話俾大家對昇小多d 人事關係既聯想。昇中都係食力多d。

同意目的客戶係若有所指。

而相信請得兩位長老,應唔會只係徐先生人面夠,應仲有幕後金主!

Soundervolt  徐先生只係Keeper!  發表於 15-11-13 11:58

話時話, 唔知讀哥斯達黎加大學要幾耐先可以畢業呢?

菲律賓太歷國立大學定哥斯達黎加大學認受性高D呢?

Anfiodan    發表於 15-11-13 11:52
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 15-11-13 11:02

菲律賓太歷國立大學定哥斯達黎加大學認受性高D呢? ...

everything at your fingertip

hkpapa852 發表於 15-11-13 11:02

菲律賓太歷國立大學定哥斯達黎加大學認受性高D呢? ...
根據 http://www.4icu.org/  大學排名

徐校長畢業個間 哥斯達黎加 Business University of Costa Rica 排名 10,095
仲低過 菲律賓Tarlac State University 排名 8,976

AgapePa 發表於 15-11-13 12:11
根據 http://www.4icu.org/  大學排名

徐校長畢業個間 哥斯達黎加 Business University of Costa Rica 排 ...
怪不得菲律賓大學畢業生選到區議員但徐生選唔到啦!

話時話, 只求一個degree既話, 菲律賓Tarlac State University既成本效益(時間都係成本)都幾高.

oho1  sharp !   發表於 15-11-13 12:22
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

virgokaren 發表於 15-11-12 21:52
今日經過大埔,見到佢地校址,完全未開始裝修的,吾係好大間咋喎!

未裝修??? 話9/2016開課的!???  

引用:話時話,+唔知讀哥斯達黎加大學要幾耐先可以

引用:睇佢班底加徐先生,都估係碌卡性質多d。

引用:Quote:原帖由+ffaye+於+15-11-12+發表游泳

原帖由 Soundervolt 於 15-11-12 發表
如果跟得徐校長練得一身特異功能又點會幫佢做白老鼠及開荒牛吖,仲唔拿拿聲去報讀正牌"萃"字派學校咩!

...
徐校長自己的女女都在讀mcs,點會轉讀德萃

引用:Quote:原帖由+Soundervolt+於+15-11-12+發

SoLM 發表於 15-11-13 13:33
重點係佢識唔少人,anyway EK成日都話人事得來都不是易事!
識得人多, 唔代表D人一定會幫你喎!
‹ 上一主題|下一主題