用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有冇人已收到St. Clare's 的 offer
樓主: Connie12747
go

有冇人已收到St. Clare's 的 offer [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+longlong99+於+15-11-13+發表

原帖由 pearltsang 於 15-11-13 發表
請問怎樣超越法?
今年聖提有76%入degree, 大概50%入三大喎!

回覆 pearltsang 的帖子

請参考這裡, BK前輩如何解讀這76%.  

388# - 399# http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3092735&extra=page%3D2&page=20

引用:+本帖最後由+katebb+於+15-11-13+11:50+編

原帖由 katebb 於 15-11-13 發表

所以咪冇得比,兩間都冇公布統一的計算方法,而我個人就比較看三間大學入學率,学校資源大小,環境等等。

冇錯, 兩間都冇公布統一的計算方法, 而每個家長都有唔同的選校準則.  

但我想指出對這76% 的疑問.

引用:回覆+pearltsang+的帖子 冇錯,+兩間都冇公

原帖由 katebb 於 15-11-13 發表

冇錯, 兩間都冇公布統一的計算方法, 而每個家長都有唔同的選校準則.  
其實我都想知點比較環境(交通便利?清優?),學校資源,會唔會仲可以比埋讀書風氣

‹ 上一主題|下一主題