用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 拔萃男書院附屬小學 2016-2017 2nd in
go

2016-2017 2nd in  

今日見完,對學校感覺好好,但小朋友表現不太理想,但都非常榮幸有這次2nd in機會,祝大家好運

引用:今日見完,對學校感覺好好,但小朋友表現不

原帖由 catdonut 於 15-11-10 發表
今日見完,對學校感覺好好,但小朋友表現不太理想,但都非常榮幸有這次2nd in機會,祝大家好運

...
係咪今日係第一日開始2nd in? 家長各一分鐘答問題刺激嗎?

引用:今日見完,對學校感覺好好,但小朋友表現不

...
不要灰心,一日未知結果,仍有希望。
請問可否分享流程安排?等得久嗎?

回覆:2016-2017 2nd in

只是等了大約十分鐘

引用:只是等了大約十分鐘 +

只是等了大約十分鐘
Thx!!

回覆 catdonut 的帖子

點知小朋友表現唔好?

應該父母先出去?

回覆:retriever 的帖子

他自己說的,他自知表現不好

回覆:catdonut 的帖子

請問是in了父母或是兒子先?

小朋友係咪坐傳說中的轉轉凳?

今天是小朋友先入,但每天日日不同也不出奇。  
椅子是會轉的,但很普通的,不是大班椅。

引用:他自己說的,他自知表現不好 +

他自己說的,他自知表現不好
不要灰心。囝囝可以自己檢討說表演不佳,其實都是很成熟的表現。無論結果如何,都值得為他自豪。

connie721  識自我檢討, 好叻仔   發表於 15-11-11 09:30

各位入到2nd in 已經好叻仔啦

只有一位家長到,是否可以打定輸數?

請問大家知唔知2nd in係唔係跟application number 排日子呢?昨天in的家長1st in係第幾日𠺢?

引用:請問大家知唔知2nd+in係唔係跟application+

原帖由 wy144 於 15-11-11 發表
請問大家知唔知2nd in係唔係跟application number 排日子呢?昨天in的家長1st in係第幾日𠺢? ...
相信不是跟 application number,因為朋友的號碼細過我,但 second in反而遲過我噃!

回覆:小王子J 的帖子

我還以為跟號碼呢,我們的號碼十分早,所以第一天面見

回覆:catdonut 的帖子

一定吾係跟號碼.可能random抽

引用:一定吾係跟號碼.可能random抽 +

原帖由 ccdenc 於 15-11-11 發表
一定吾係跟號碼.可能random抽
其實每次一出現唔跟號碼見的2nd in, 大家一定好多聯想。但我覺得應該唔係random, 你估學校得閒得滯咩?明明可以井井有條咁跟號數排,無拿拿又要整亂佢.....我覺得唔跟一定有原因,有冇前人可以指點一下?會否舊生仔/有阿哥讀緊見先?

真係不唔知佢點排,有同學仔爸爸OB又遲過我哋見,另一個同學哥哥讀緊都遲啲in。但也有早交表的朋友埅屈遲過我哋2nd in, 冧唔通。前軰們請分享

引用:真係不唔知佢點排,有同學仔爸爸OB又遲過我

原帖由 wy144 於 15-11-11 發表
真係不唔知佢點排,有同學仔爸爸OB又遲過我哋見,另一個同學哥哥讀緊都遲啲in。但也有早交表的朋友埅屈遲過 ...
咁你本身幾時2nd in? 申請編號前嗎?