用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大家開心d,分享下in時的搞笑野
樓主: sala222
go

大家開心d,分享下in時的搞笑野 [複製鏈接]

回覆:Jessie0807 的帖子

有無講唔該,呢個係關鍵位。

回覆:大家開心d,分享下in時的搞笑野

老師問形狀,我女唔識,老師教佢話「呢個係圓形(黃色)」,我女話「月光呀」,老師再話「圓形」,我女擰晒頭,fing晒手咁話「唔係呀,月光呀」。老師冇佢咁好氣,轉話題「咁好啦,我地玩第二樣」!

引用:我小朋友係大b,in+KV,被問眼耳係邊。佢識

原帖由 sala222 於 15-11-10 發表
我小朋友係大b,in KV,被問眼耳係邊。佢識答唔肯答,問其他又答。我事後問佢點解唔答,佢話老師自己已經指 ...
哈哈⋯⋯好叻!

老師將一隻义同一塊鏡放在枱上面,再舖塊毛巾遮住兩件物件,
同我女講::“老師等陣變魔術變起一樣,我地一齊講媽呢媽呢空!”
都未講完,我個女好快咁㩒實塊布對住老師奸笑
老師無耐地話,小朋友,你咁樣我變唔到喎

引用:老師將一隻义同一塊鏡放在枱上面,再舖塊毛

原帖由 miniduck 於 15-11-17 發表
老師將一隻义同一塊鏡放在枱上面,再舖塊毛巾遮住兩件物件,
同我女講::“老師等陣變魔術變起一樣,我地一 ...
嘩,邊間學校咁開心?

引用:我亞女in根德園,最後老師叫佢唱歌,佢唱左

原帖由 maymaychoy 於 15-11-16 發表
我亞女in根德園,最後老師叫佢唱歌,佢唱左宜家N班既校歌,嗰首校歌仲要係"我在xx幼稚園度過快樂的童年,我 ...
你女同我女的校歌一樣

in KV, 老師問平時呀囡鐘意玩咩,囡答: 紅色!! (我即時個心沈一沈)  
之後老師再問,咩紅色? 囡答: 紅色sir 滑梯

好彩俾佢兜得返,真係俾佢嚇左跳

回覆:sala222 的帖子

聖心咯

In K1 ,外籍老師問佢叫咩名,佢用廣東話答,'我叫巴士站',我地忍不住笑左出來⋯

回覆 BIBI_BABA 的帖子

哈哈, 我仔又係一坐低就唱校歌, "我愛啟思幼稚園, 我愛啟思幼稚園", 跟住老師又跟佢唱番句"我愛啟思幼稚園", 笑咗

這是我去年的經驗:
丫仔考崇真國際班,net 但Chinese look 的老師指著我,問了三次:who is she? 丫仔斯斯然談了我的中文全名:王XX,之後我唯有補飛:he replied with my Chinese name in full。
最後正取有offer, 不過最後揀了民生

BIBI_BABA 發表於 15-11-17 19:11
in KV, 老師問平時呀囡鐘意玩咩,囡答: 紅色!! (我即時個心沈一沈)  
之後老師再問,咩紅色? 囡答 ...
呢個老師似乎好對聽D無尼頭答案有經驗喎

上年in SN 老師打開個屋頂攞裹邊不同形狀的玩具出來,叫佢地每人拿一個入番相對的形狀入屋,到我囝時佢望都吾望,放左一次放吾到,就打開個屋頂放入去😑

hippogod  Smart kid   發表於 15-11-18 16:19

引用:上年in+SN+老師打開個屋頂攞裹邊不同形狀的

原帖由 立青BB 於 15-11-18 發表
上年in SN 老師打開個屋頂攞裹邊不同形狀的玩具出來,叫佢地每人拿一個入番相對的形狀入屋,到我囝時佢望都 ...
識變通,醒目仔

老師問阿囝叫咩名, 佢好細聲答: XX 銘

(話說佢剛剛在出面見到佢個N班同學仔又係IN同一間K1, 而佢個同學仔係叫 "XX 銘", 其實佢答果個名係佢同學仔個名, 唔係佢自己個名, 但係佢自己個名又係 "XX 銘")

可能佢答得都細聲, 老師就當佢答對了~ 仲讚佢~

**我當時真係一額汗, 同埋冇踢爆阿囝**

見KV時,老師問阿女,你幾多歲呀,我女樹起一隻手指:1歲。
老師:1歲?諗清楚d。
女:1歲2歲3歲2歲3歲1歲(手指不斷轉1/2/3隻,我同老師都呆咗😂😂)。
老師:我地一陣再問。
轉過頭又問過:你幾多歲呀?1歲2歲1歲2歲3歲1歲.....
最後老師放棄咗😂😂😂

😂😂

好多時面試只可一個家長入, 次次都是我同阿女入去, 爸爸在外面等, 有次老師問“爸爸系邊度?” 阿女好快同大聲答“爸爸系屋企! 瞓覺!”  

老師問我囡你屋企有無養貓
囡 : 無呀~
老師 : 咁你有無養狗?
囡 : 有呀
(自己仲加多多幾句, 我屋企仲有養豬同埋熊貓)
老師 : 養豬?
囡 : 係呀, 有豬豬呀
老師跟住都忍唔住笑左出黎

(實我地屋企有豬 , 狗同熊貓既公仔, 我囡仲未了解 <養> 哩個字既意思)

引用:+本帖最後由+Hopeforb+於+15-11-18+09:30+

原帖由 Hopeforb 於 15-11-18 發表

這是我去年的經驗:
請問可分享點解會選MS 既?  有咩吸引你既地方呢

‹ 上一主題|下一主題