用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 MORI LISA INTERNATIONAL KINDERGARTEN 請就讀morilisa的家長分享經驗
樓主: ling00317
go

請就讀morilisa的家長分享經驗

Karenyau1 發表於 17-5-4 21:48
我的小朋友現就讀Mori Lisa PN 班。  我的小朋友未入讀Mori Lisa 之前,曾經係北角某國際幼稚園就讀, 但小朋 ...

你之前是否讀明慧?

回覆樓主

我仔讀左一年n班,總括以言Mori Lisa係一間以兒童為中心既好學校,可惜因爲搬屋關係,我仔冇繼續讀落去。雖然校舍較細,但有好多空間同設施比小朋友做大肌肉活動,每日返學放學都有時間比小朋友玩吓車仔、玩具等,我最鐘意係學校經常安排全校學生一齊跳舞、開party,做到混齡教學模式,我小朋友因爲咁識到好多大姐姐哥哥,我諗呢d亦係校舍細、人少既優點,相信傳統幾百人既學校好難做到。
有兩個外藉英文老師,同兩個國語老師,所係語境都build up得好,佢地好有愛心,我小朋友初初返學日日喊,佢地每日都抱佢入課同佢玩,我亦見過佢地上堂又會抱住d同學上課,我仔好快就適應仲同老師玩得好癲。我見到每個小朋友既面孔都係開心笑。不過如果想要一間學術好好、好谷既學校,mori lisa就未必岩,佢算係輕鬆學習,外國教育模式,令到小朋友鐘意返學既一間好學校,希望幫到大家。

ohjenny1120 發表於 17-9-11 00:36
我仔讀左一年n班,總括以言Mori Lisa係一間以兒童為中心既好學校,可惜因爲搬屋關係,我仔冇繼續讀落去。雖 ...

Thank you for sharing!
May I know how many kids per class in PN? :)

Karenyau1 發表於 17-5-4 21:48
我的小朋友現就讀Mori Lisa PN 班。  我的小朋友未入讀Mori Lisa 之前,曾經係北角某國際幼稚園就讀, 但小朋 ...

Hello mama, is your little staying in Mori Lisa for K1 as well?