用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

Del. [複製鏈接]

Del.
   0    0    0    0

回覆:亮晶晶@ 的帖子

阿女8月B,唔大唔細,都係得一個waiting,其他rejected

亮晶晶@ 發表於 15-11-8 13:23
小朋友是細B, 見咗好多間, 莫講話有 offer, 連 waiting 都冇一間,收到一封又一封嘅 reject 信,真係心都實 ...
7、8月中B仲慘,想repeat 再戰都唔得,你還可考慮重讀,雖然浪費了一年時間。

回覆:各位細 B, 有 offer 嗎?

唔一定既,阿仔十月細b, 暫有一個offer , 兩個second in, 一個third in, 兩個reject, 仲有幾間等緊result.
同班有些12月超細b都有offer or second in.
我覺得到依家5歲大細b的分別不是太明顯。

回覆:ic3.korea 的帖子

我女8月b考了十多間都無offer 只有兩間waiting,我諗細b不是最大影響,反而係佢本身性格太怕羞,但有時我都諗或者大半年佢會表現成熟多少少, 嘢都學識多d, 好似之前計數佢不太明,但而家經過一段時間佢又開始明白。

10月b,有SPCC,Cky & 拔拔2nd in
另有is offer

10月 Girl, SMC, TT and Lingnan offered. SFA and PK 2nd In

引用:10月+Girl,+SMC,+TT+and+Lingnan+offered.+

原帖由 shel0208 於 15-11-08 發表
10月 Girl, SMC, TT and Lingnan offered. SFA and PK 2nd In
仲去in嗎,集郵?

引用:10月b,有SPCC,Cky+&+拔拔2nd+in 另有is+off

原帖由 Armami 於 15-11-08 發表
另有is offer
是維記嗎?學校的support 是不是不多?

引用:Quote:原帖由+shel0208+於+15-11-08+發表10

原帖由 wballp 於 15-11-09 發表
仲去in嗎,集郵?
No Lu

引用:10月b,有SPCC,Cky+&+拔拔2nd+in 另有is+off

原帖由 Armami 於 15-11-08 發表
另有is offer
你小朋友好叻呀,請問讀邊間幼稚園及是否有外補呢?

0 offer 11月

引用:Quote:原帖由+Armami+於+15-11-08+發表10月

原帖由 keemic77 於 15-11-09 發表
多謝,但只是2nd in,都不知是否有offer
維記,現在只有補數

我小朋友九月中B,一向性格害羞文靜,近年的確發現他學習進度跟同年小朋友很接近,只是性格使然,亦沒有辦法,唯有多嘗試。

識個細仔有sfa tsl n yw offer

keemic77 發表於 15-11-9 19:54
唔一定係要外補既,好多細B都好叻,特別係果啲有哥哥姐姐既.

train  同意。我個細女10月細B依家K1,家姐K3 面試中。家姐練習看圖講故事,佢聽完又跟住講講一次。家姐做功課、畫   發表於 15-11-11 11:21

其實無論大細b,最重要是他們對番學讀書開「hiu」未,待人接物是類近大人還是bb。

同意有哥哥、姐姐的更好。我個細女10月細B依家K1,家姐K3 面試中。家姐練習看圖講故事,佢聽完又跟住講講一次。家姐做功課、畫畫,佢又跟住畫。去遊樂場玩,佢追住家姐又上又落冇執輸,個個見到都驚呀佢細細粒但身手敏捷。

train 發表於 15-11-11 11:25
同意有哥哥、姐姐的更好。我個細女10月細B依家K1,家姐K3 面試中。家姐練習看圖講故事,佢聽完又跟住講講一 ...
,所以若果只歸咎於細b冇offer 而唔去改善,就算重讀一年做大b,結果都唔會爭好遠...
‹ 上一主題|下一主題