用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 循道衛理沙田成長軒
go

循道衛理沙田成長軒

想同仔仔報密集訓練,但網上又沒有評價,大家有沒有資料?

引用:想同仔仔報密集訓練,但網上又沒有評價,大

原帖由 bettyysf 於 15-11-07 發表
想同仔仔報密集訓練,但網上又沒有評價,大家有沒有資料?
我仔上左summer holiday兩個月,覺得唔錯,姑娘訓練師都有愛心,亦見到有進步。

回覆:bettyysf 的帖子

ok㗎!而且要排期,現在中心可用埋豐盛校園(即前身是佛教明珠小學校舍),所以可以開多幾班。

囡上了一個月,已明顯見到有進步。姑娘有經驗有愛心,每堂都有精簡的評語寫在手冊俾家長知道。

媽咪愛芝芝,芝芝愛媽咪。 :-D  :-D  :-D 請多多光臨芝心話姨姨鬧芝芝將水混入媽咪的潤膚油內。
芝芝:你估媽咪覺得我重要,還是嗰樽嘢重要!
@_@

回覆:hnh_mami 的帖子

我細囡都係七月上密集式,逢二、四、六上午在豐盛校園上課。未知我們的小朋友是否一起上課?

媽咪愛芝芝,芝芝愛媽咪。 :-D  :-D  :-D 請多多光臨芝心話姨姨鬧芝芝將水混入媽咪的潤膚油內。
@_@

回覆:YY(芝芝媽咪) 的帖子

你地係上边位老師架?

YY(芝芝媽咪) 發表於 15-11-9 11:34
我細囡都係七月上密集式,逢二、四、六上午在豐盛校園上課。未知我們的小朋友是否一起上課?

...
我都想報,但個訓練課程學D咩?

回覆:循道衛理沙田成長軒

我仔仔上緊循道衛理天水圍成長軒,上星期二,四,另加4堂單對單/月(特教/言語)。個人覺得循道系私人訓練另一個較平的選擇,訓練都很有系統。我見他服務對象都是特殊小朋友多。年紀較小小朋友是1對2,人手足,每堂完都有特教老師出來報告當堂表現,有不足,教家長回家教教小朋友。

money82 發表於 15-11-10 10:53
我仔仔上緊循道衛理天水圍成長軒,上星期二,四,另加4堂單對單/月(特教/言語)。個人覺得循道系私人訓 ...
你仔仔幾歲?你仔仔上左佢地d訓練課程有沒有進步左?因我仔仔上緊i位,我覺得唔夠訓練,所以想比多少少訓練

回覆:pegand0102 的帖子

兩歲4個月,我仔都系上緊全日i位。我請半日假去上。我仔上左一個月多D,進步系有。因為有齊認知,大肌,小肌,感統,言語,社交,唱游,茶點,故事時間。每堂都會報告當堂玩具玩成點,老師堂堂都贊仔仔個人工作做得越來越好。因為距2星期換一批個人工作(小肌和認知)。我之前都擔心仔仔細走兩轉辛苦,原來小朋友適應能力好好。l位資援少得可憐,幾個月先一次職業治療,一個月2次言語(半小時)。

回覆:pegand0102 的帖子

兩個同一機構,應該差不多。

回覆:money82 的帖子

家長可以一齊上?我問过沙田話唔可以。

引用:你地係上边位老師架? +

原帖由 bettyysf 於 15-11-10 發表
你地係上边位老師架?
bettyyef:
細囡當時是林姑娘和何姑娘教。

@_@

想問沙田上係咪得上午先有? 同埋價錢貴唔貴? 如現在申請要等幾耐?