用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 禮賢會出了offer
樓主: alovea
go

禮賢會出了offer  

引用:無心就咪鬼左住哂,我只求一間jei+.... 我

原帖由 micmicmic123 於 15-11-08 發表
無心就咪鬼左住哂,我只求一間jei ....
我又唔想入神學,考包尾,我一間都未有。。。。。唉。。。

...
D 人至鍾意做back up 嘛,佢地覺得越多越好,越能表現阿囝的實力嘛!

引用:Happy+school+都岩我。。。 +

原帖由 micmicmic123 於 15-11-08 發表
Happy school 都岩我。。。

我都like

引用:Quote:原帖由+micmicmic123+於+15-11-08+發

原帖由 Snoopyboy 於 15-11-08 發表
D 人至鍾意做back up 嘛,佢地覺得越多越好,越能表現阿囝的實力嘛!
個d人當集郵

Lingfung813  yes, 越看越覺得有些媽咪太曬命  發表於 15-11-9 08:21

引用:Quote:原帖由+Snoopyboy+於+15-11-08+發表D

原帖由 cdleep 於 15-11-08 發表
個d人當集郵
集郵冇問題㗎,係show off 再哂命彈校才要不得

Lingfung813  yes, agree, 太show off 自己了  發表於 15-11-9 08:23

引用:Quote:原帖由+cdleep+於+15-11-08+發表個d

原帖由 Snoopyboy 於 15-11-08 發表
集郵冇問題㗎,係show off 再哂命彈校才要不得
我身邊太多呢煩家長,1個我已經續多,點知仲要有多1個。集郵和晒命加嫌棄

引用:Quote:原帖由+Snoopyboy+於+15-11-08+發表

原帖由 cdleep 於 15-11-08 發表
我身邊太多呢煩家長,1個我已經續多,點知仲要有多1個。集郵和晒命加嫌棄

...
同意!其實身教最重要,品德比學術更要緊
小孩子是看着家長當榜樣的,小一考試只是人生其一的經歷,並不代表甚麼

一個驕傲的家長,目中無人,口出狂言,如何教出一個孩子呢?

回覆:禮賢會出了offer

我自己覺得一間學校,最重要既資產係學校既軟件,並唔係學校既硬件。
學校既軟件包括:校長、老師、學生、課程,有愛心、有教學熱誠既老師,一定能設計有效推動學生學習既課程、教學活動,培養學生良好既品德,學生自然熱愛學習、喜歡校園生活
好既學校並唔係睇硬件幾好,有幾個游泳池、籃球場、羽毛球場、音樂廳、網球場....
我相信禮賢係一間好學校
利申:不是禮賢學生

引用:我自己覺得一間學校,最重要既資產係學校既

原帖由 LWL1212 於 15-11-08 發表
我自己覺得一間學校,最重要既資產係學校既軟件,並唔係學校既硬件。
學校既軟件包括:校長、老師、學生、 ...
同意,一路都係我為小朋友選校既宗旨

回覆:Snoopyboy 的帖子

這個年頭....誰都不會覺得有「實收」這個想法!

我仲未收到信 唔知係咪等於無呢

回覆:大河馬 的帖子

大部分都星期六收信
可能係星期五寄
聽日該仲有...
加油呀

引用:有無新界的小朋友收到信?

原帖由 BBYOUNG 於 15-11-07 發表
有無新界的小朋友收到信?
大埔區,唯一offer, 感恩

引用:大部分都星期六收信 可能係星期五寄 聽日該

原帖由 alovea 於 15-11-08 發表
大部分都星期六收信
可能係星期五寄
聽日該仲有...
你會註冊嗎?

alovea  應不會了  發表於 15-11-8 22:57

My daugther got offer and now consider if I should relase the offer to other? as I already registerd for TT few days ago. May I know some comments abt the TT and 禮賢 for the consideration. Tks in advance.!

I already released the offer of SMC to other , as I didnt register it before the deadline.

回覆 alovea 的帖子

希望啦

引用:My+daugther+got+offer+and+now+consider+i

原帖由 popocho 於 15-11-08 發表
My daugther got offer and now consider if I should relase the offer to other? as I already registerd ...
TToffer是國際班還是中英文小學部?

回覆:禮賢會出了offer

我仔話好鐘意禮賢,老師好好人,最鐘意happy school, 但可惜又無份。。。雖然已習慣失望,但阿仔真係好努力,佢其實欠咩呢?希望有一間學校賞識阿仔啦。比我學下人講一次 Thx god 都好呀

回覆 moloko1102 的帖子

中英文小學部.

回覆 emily207 的帖子

Dont feel sad and hope for the best, I think the school will call waiting soon after many peoples will release their offers. You will be 1 of the call waitlist candidates.