用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 陳守仁 2nd In 結果!!!
樓主: ppmmbb
go

陳守仁 2nd In 結果!!!  

回覆:陳守仁 2nd In 結果!!!

想問幾多號開始見家長?

是否跟大細,之前interview是跟月份的。

回覆 ppmmbb 的帖子

講明2ND IN後分已定, 唔影響賽果!

回覆 bubuG 的帖子

可唔可以透露下除左講返上兩次面試表現,仲會傾d咩?你小朋友最後有無入讀tsl??

回覆 hosuper 的帖子

可唔可以分享下傾d咩?

根據以往經驗,先後次序是跟兩次in的分數加埋來排,高分的會先in, 最後再加上老師的comments便是總分。所以in先的應該很大機會有offer,除非老師的comment分真的很低,其實3rd in 時校長也會透露多少有offer的機會。

每日大概in幾多個家庭?

linlai 發表於 15-11-6 11:59
根據以往經驗,先後次序是跟兩次in的分數加埋來排,高分的會先in, 最後再加上老師的comments便是總分。所以 ...

驚驚!

引用:根據以往經驗,先後次序是跟兩次in的分數加

原帖由 linlai 於 15-11-06 發表
根據以往經驗,先後次序是跟兩次in的分數加埋來排,高分的會先in, 最後再加上老師的comments便是總分。所以 ...
咁我咁後咪無機囉😓

引用:根據以往經驗,先後次序是跟兩次in的分數加

原帖由 linlai 於 15-11-06 發表
邊到得返來嘅「經驗」呢?起碼上年唔係咁喎。

上年係排考生號碼㗎。我哋上年個號碼係58xx,成12月先見,當時副校已經話兩rounds成績都唔錯,仲叫我哋過個開心嘅聖誕。最後咪第一輪收咗。

咪嚇人啦

佢個家長會都last好耐喎, 由12月玩到1月. BTW, 人冇人知最早係邊日開始? 真係越早越有機?

回覆 Beiku 的帖子

其實到1月中仲見緊家長,幾時出final result? 是否在申請大抽獎之前呢?

引用:其實到1月中仲見緊家長,幾時出final+resul

原帖由 jessica1016 於 15-11-06 發表
其實到1月中仲見緊家長,幾時出final result? 是否在申請大抽獎之前呢?
The notice said 26 Jan will have final result.

回覆 linlai 的帖子

吓?? 我1月見...係唔係即係好遲呀??? 驚喎

Lingfung813  me too 同學仔,一月初見  發表於 15-11-6 14:40

RE: 陳守仁 2nd In 結果!!!

Hi all, my Japanese friend's son got rejected after second interview, while she has an elder son studying in TSL. Do anyone have experience of successful appeal on sibling case ? Millions thanks !

26/1 出result

阿仔2月大仔, 申請編號3XXX, 但要到1月中才3rd in, 睇來無咩機會了

唔係跟考生編號、出生日期、姓氏,咁我估應該係random.

引用:Quote:原帖由+linlai+於+15-11-06+發表根據

原帖由 Beiku 於 15-11-06 發表
邊到得返來嘅「經驗」呢?起碼上年唔係咁喎。

上年係排考生號碼㗎。我哋上年個號碼係58xx,成12月先見,當 ...
咁即係唔關先後事? 我號碼好早 但1月先in
同學仔同我同一日 大家都係細仔

另外兩個同學大仔11,12月in囉

12月14日見

當個好爸爸