用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍塘真光中學
go

九龍塘真光中學 [複製鏈接]

阿女收到佢地傳單, 阿女望左望...就放低左叫我自己睇.單張話4班有3班EMI, 又話畢業生60%透過JUPAS讀degree好少學校咁hard sell, 但睇落又唔差,
只可惜女校唔會選
重點係, 我係沙田區, 九真係我地跨區, 咁都收到宣傳單張

0    0    0    0

chesswin 發表於 15-11-4 09:49
阿女收到佢地傳單, 阿女望左望...就放低左叫我自己睇.單張話4班有3班EMI, 又話畢業生60%透過JUPAS讀degree ...
竟然出傳單咁有趣? 可唔可以post上嚟睇下?

王家爸爸  其實好多學校都有傳單  發表於 15-11-5 16:33
chesswin  我諗唔太方便POST出來  發表於 15-11-4 11:07
chesswin  名義上係邀請大家去佢升中資訊日, 但第一版全部都係介紹今次DSE有幾勁  發表於 15-11-4 11:06
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

chesswin 發表於 15-11-4 09:49
阿女收到佢地傳單, 阿女望左望...就放低左叫我自己睇.單張話4班有3班EMI, 又話畢業生60%透過JUPAS讀degree ...
九真係2013年同2014年本地+海外可以升讀degree course既學生比例都只係得38%同37%, 所以今年佢話有60%攞到JUPAS既degree offer, 其實我到依家都有D懷疑是否事實(升幅咁犀利?)..... 定係叫學生集中申請入讀D低門欄既科目, 所以多人入咗?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

http://www.ktls.edu.hk/data/?p=6732

咁啱一年有進步, 唔奇

維持到多幾年, 才能給予家長信心

九真應該係要博開哂全部4班英文班做正式英中,響香港一般只要係全英中,都會被認定係band 1 學校,到時收既學生就會好好多...成績自然就可以再上...

咁奇怪,九真好似變左大熱?已經三四個post討論佢,好似宣傳咁😂😂
‹ 上一主題|下一主題