用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有無人收到九龍樂沛兒幼稚園既 interview 信? ...
go

請問有無人收到九龍樂沛兒幼稚園既 interview 信? [複製鏈接]

家住學校附近,所以好心急等緊樂沛兒封 interview 信,請問學校係咪分批寄信俾家長架?有無人知學校考d乜?因我見簡介會d 課程都偏深!
唔該晒!!  
   0    0    0    0

回覆:請問有無人收到九龍樂沛兒幼稚園既 interview 信?

我寄出申請表後一星期內已收到interview信喇,嚟緊下星期六interview

http://www.edu-kingdom.com/forum ... ge=2&from=space

(可看帖26)

回覆:請問有無人收到九龍樂沛兒幼稚園既 interview 信?

樂沛兒真係一間happy school

我囡係17/10 已經interview左, 我係第一個in, in 我囡果個係主任黎! 佢in 得好hea, 加上我囡只顧住玩玩具, 冇理過佢, 我一心已經打定輸數, 不過係上星期六, 收到佢地電話打黎問我係咪可以3月插下學期既班, 我諗應該收我囡!
interview 過程:
1. 首先去2樓一間房, 有一位外籍老師 & 普通話老師一齊唱下音樂, 跳下舞! (但我囡見陌生人會怕羞, 但平時好活躍的) 大約20mins
2. 跟住落1樓, 比小朋友自己玩下, 等叫number interview
3. interview 老師只同小朋友玩, 問佢爸爸係邊, 之後帶左張家庭相, 叫佢指邊個係爸爸, 邊個係媽媽, 邊個係佢自己! 佢只問家長會選擇讀上午/下午 & 咩班! 其他無問家長 (大約10mins)

回覆 Amandacheng630 的帖子

請問是怎樣happy法?

回覆:janice007 的帖子

雖然教學效深,但所有老師都很有愛心,仔仔每日都很開心咁返學

‹ 上一主題|下一主題