用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若望英文書院 I am so glad I chose SJC for my girl
樓主: shel0208
go

I am so glad I chose SJC for my girl [複製鏈接]

回覆:I am so glad I chose SJC for my girl

祝你们pn的好运,听说今年k3斑里的小孩没几个知道自己是否有直资和私校的学位。校长会问他们而被朋友的小孩听到。希望六月四号后会好点

真實用家不會極端批評sjc 的,此校是正路的學校,好多無理指控可能是打手吧~

Iamamother 發表於 16-5-24 12:18
九龙湾百乐门 ----> 講真好LOW CLASS架咋喎 (得罪講),...... 好平實呀!!
2XX$ 好 REASONABLE 啦...
相比起 ...
之前係馬會會所搞都唔係收好貴,但又有人話係馬會搞唔好,唔方便

引用:想問下PN用家+我個女有PN+offer+但係屋企主

原帖由 igiglam 於 16-05-27 發表
想問下PN用家 我個女有PN offer 但係屋企主要用廣東話 因PN主要學自理 小朋友係學校英文學完 返到屋企用番 ...
開頭可能語言上有少少混亂,但返左一排已經冇了。呢間係好學校,老師有愛心,小朋友學左既野好吸收,會講返晒出黎,最緊要係,小朋友鐘意返學。
選得私校就預左有活動有收費,但完全都好合理。

我都係等梗in, 網上講咗pn學費有兩個數,我見都係per month, 咁加埋米好貴?
我有無理解錯,8xxx per month?

szeti 發表於 16-10-16 16:49
我都係等梗in, 網上講咗pn學費有兩個數,我見都係per month, 咁加埋米好貴?
我有無理解錯,8xxx per month ...

今年PN $6200 一個月,你預明年$6500左右。叧加雜費。

我個心好想入到, 但始終小朋友主導, 無望佢表現得很好, 只希望佢笑多啲, 老師鍾意佢記得佢.

回覆:sgss1 的帖子

去年pn, 今年k1家長, 家長們一般都有修養,雙飛、單飛好小,20個都未必有一個,我個仔好好彩2年的老師都好好,仔仔吸收好多在上課時,不過去年pn超級好的net 冇教了,可惜

琴日老公帶女女去INTERVIEW K1.  本身有個朋友係SJC讀PN, 話ENGLISH環境好好.   請問用家, SJC的中文係咪都麻麻地?  同佢伴讀多些中文故事書, 認下字, 可接受嗎? 我就唔想咁細個就話要送出去補習咁陰公豬.  

我亦好奇怪那位極端批評sjc的用戶是甚麼居心呢?!
我女兒現讀SJC K2, 我們是由PN開始讀。女兒真心喜歡學校的老師和EE, 亦結交了很多同學和朋友。sjc課程不淺,K2功課亦多,可以講學校幾谷,但老師很有愛心,用心教導小孩。學校有辦家長日比我們了解平時上課的模式,我們可以隨便問問題,班主任有耐心解答。phonics教得好好。家長們有whatsapp group,家長都是很有修養的。我女由K1開始已是全日班,老師會教他們自理能力。如無意外會讀埋K3. 但不會考慮sJC小學,因校舍太細,而且課程亦係非常谷

回覆 shel0208 的帖子

想請問一星期有幾多中文堂時間?小朋友中文程度可以嘛?

我仔返了2個月pn 好開心 ,老師好交帶,仔識多好多野
‹ 上一主題|下一主題