用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 取消TSA 無助減少考試操練(侯傑泰)
樓主: elbar
go

取消TSA 無助減少考試操練(侯傑泰) [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+judy+於+15-10-30+發表我信佢

原帖由 shadeslayer 於 15-10-30 發表
不過點都好,學校如覺得操TSA不好,就當不操。教師校長不是專業人士嗎?他們不是口口聲聲說教育是講良心的 ...
有D學校唔講良心的,先有見死不報警,又有爆眼不送院急救。

The more bizzare a thing is, the less mysterious it proves to be.

吳多掂係考試局出身, 呢個人都有 vested interest, 當然 buy 考多D試

小小山 發表於 15-10-31 00:42
吳多掂係考試局出身, 呢個人都有 vested interest, 當然 buy 考多D試
我覺得佢似少做少錯,唔做就包唔會錯多啲。
打從國教就要搵奶媽站台。中史改革到而家連課程大綱都未有,重話要跟國內同胞同喜同悲添。通識中期檢討又係則則膊搵考評局私底下攪掂,唔好出咁多政治議題算數。鉛水事件直情踢都唔想旭。奶媽話唔好比人牽住鼻子走,就啱晒佢河車,水都費事驗,求其比個濾水器你當解決了,唔係就自己帶水囉!你而家叫佢搣走個TSA,他除了要貫徹梁特強勢作風,堅持唔好傾,實行寧為玉碎,不作瓦全之外,還要等奶媽通告,唔好咁容易比人嚇倒。可惜!而家連阿松都蠢蠢欲動,要重出江湖了。吳得掂就只是花時間,還要親手將個局長位都送埋比人家有心有力嘅人了,奈何!
‹ 上一主題|下一主題