用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 啟思小學
樓主: alovea
go

啟思小學 [複製鏈接]

引用:我知道今年都有幾多cpskg學生有家姐哥哥向

原帖由 glo000 於 15-10-22 發表
我知道今年都有幾多cpskg學生有家姐哥哥向啓小讀都係waiting 中, 如果各位家長真係無心讀啓小,請盡快放返 ...
喺啟思小學網站的升中資料,寫出黎嘅都係本地中學,見唔到有升讀國際學校的名單?

其實畢業生大多會去那些中學?

回覆:musicjack 的帖子

如果只計學費 + 飯錢 + 校車,每月大概$11000,當然要預埋加學費、校車$

當你見到天上星星,可有想起哥哥...

學費連其他要over 10000蚊一個月,6年小學差不多70萬……好重皮

回覆 chitchitboy 的帖子

啟幼好好,粵、普、英三語平衡(普通話和英語都是native speaker), 活動教學,老師好有愛心,小朋友讀的開心, 外部升小成績也好好。啟小與啟幼一脈相承,教學和升中都很好,缺點就是太貴和校園較小和啟中成績不那麽標青。

引用:回覆+chitchitboy+的帖子 啟幼好好,粵、

原帖由 ymq 於 15-10-22 發表

啟幼好好,粵、普、英三語平衡(普通話和英語都是native speaker), 活動教學,老 ...
小朋友讀K3, 絕對認同。

因有弟弟跟尾,所以無報啟小。如果我只有一個小朋友,我會讓她升啟小。

引用:回覆+chitchitboy+的帖子 啟幼好好,粵、

原帖由 ymq 於 15-10-22 發表

啟幼好好,粵、普、英三語平衡(普通話和英語都是native speaker), 活動教學,老 ...
啟小各方面都好好⋯除了學費
校園我覺得ok,夠用,啟中成績可以接受啦,當然一定唔係最 top,但又唔係差咁囉

當你見到天上星星,可有想起哥哥...

回覆:啟思小學

有好多學生中間會插左入各大本地和國際神校,學校唔會公佈的

my boy have interview on 26 Sep but still not received letter yet as today...Maybe they all send out all offer letters first, then waiting or reject?

引用:+my+boy+have+interview+on+26+Sep+but+sti

原帖由 gamui 於 15-10-22 發表
my boy have interview on 26 Sep but still not received letter yet as today...Maybe they all send ou ...
我都未收到

引用:Quote:原帖由+gamui+於+15-10-22+發表my+bo

原帖由 RILAKKUMAA 於 15-10-22 發表
我都未收到
我今日都收唔到信

回覆 gamui 的帖子

我朋友26in 20都已收到waiting offer

請問10月3日面試的,係咪大家都未收到信呀?我是在3號面試的。

我朋友9月26日面試的,收咗信,有offer了

回覆:Reading 的帖子

佢有張綠色紙寫收信日期

引用:請問10月3日面試的,係咪大家都未收到信呀

原帖由 Reading 於 15-10-23 發表
請問10月3日面試的,係咪大家都未收到信呀?我是在3號面試的。

我朋友9月26日面試的,收咗信,有offer了 ...
28/10知結果

引用:我知道今年都有幾多cpskg學生有家姐哥哥向

引用:學費連其他要over+10000蚊一個月,6年小學

Thx dttmtong and coco2015

3/10 in 不是20/10出結果嗎?上次校長powerpoint寫的

回覆:Care_Bears2009 的帖子

我都係 mark 20 號,應該係 powerpoint 唔 update

Got the offer letter today!
Really not expected....

‹ 上一主題|下一主題