用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 體藝是一條吾知點形容的路
樓主: Jane1983
go

體藝是一條吾知點形容的路   [複製鏈接]

引用:Quote:Jane1983+發表於+15-10-27+14:47+回

原帖由 Yanamami 於 15-10-27 發表
主要睇游乜主项。欧主项游背,比蛙后蝶后身型自然靚得多~
Yes yes 女仔背泳腿靚,冇肚腩!

Yanamami    發表於 15-10-28 20:27

引用:Quote:原帖由+Yanamami+於+15-10-27+發表主

原帖由 picture 於 15-10-28 發表
Yes yes 女仔背泳腿靚,冇肚腩!
肚腩,係肥高。有無肚腩,看運動量及DNA,不關背唔背泳事。

little_yolky  肚腩點解關DNA事?  發表於 15-10-29 14:25
The more bizzare a thing is, the less mysterious it proves to be.

引用:我小朋友有打開波,佢最初在幾個同齡的孩子

原帖由 Jane1983 於 15-10-19 發表
我小朋友有打開波,佢最初在幾個同齡的孩子中係打得比較好的。但佢好堅持有足夠自由玩樂時間,我地又住得遠 ...
同是音樂路一様,苦路一條,拜名師,買樂器,出國比賽,我覺得怡下情可以了

Jane1983  係ga  發表於 15-10-28 21:53
Yanamami    發表於 15-10-28 20:28

little_yolky  肚腩點解關DNA事?  發表於 2 小時

Xxxx

梗係關事。肥高積聚在那裡較多,肚腩定羅友等等,是DNA。

Yanamami  Yup, apple/pear shape.  發表於 15-10-29 18:03
The more bizzare a thing is, the less mysterious it proves to be.

shadeslayer 發表於 15-10-28 19:00
肚腩,係肥高。有無肚腩,看運動量及DNA,不關背唔背泳事。
游背泳冇肚腩,因為肚腩朝天,肚腩凸出水面者,唔會想游背泳 (速逃)

little_yolky    發表於 15-10-30 16:54
Yanamami  阻水?  發表於 15-10-29 18:02
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.

阿仔學校都重視體藝,希望每個同學都一體一藝,學校都有足夠支援。每年都有傑出運動員和藝術學生。

體藝路,對於我來說,因阿仔只喜歡運動。我只希望他有有一個快樂的群體小學生活。期望當然有,如代表校隊出戰學界己滿足。

Jane1983 發表於 15-10-23 12:46
回覆 sukitelfold 的帖子

都吾係,我第一個post講的,都係揸球拍。無操一輪,吾會武功盡失,但真係跌watt ...

同感!

每星期1天跟3天的 學生, 已有分別.
1天跟5天的學生, 分別更大!
‹ 上一主題|下一主題