用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 又一村學校面試改時間
樓主: Johnsonkaty
go

又一村學校面試改時間

引用:我見網站deadline係31號+而家先寄去會唔會

原帖由 Behappy1437 於 15-10-20 發表
我見網站deadline係31號 而家先寄去會唔會冇得in喇?
我上星期知道有媽媽收到interview信,我先醒起我未報,但又記得係三十号dead..我星期一打去問。。佢話會有得in..不過會遲少少。。可能mid or late nov..我仲好白痴問。。早啲in同遲一lot in係咪 equal opportunity..就算唔係佢都話係啦。。最後當然佢話係。。但我始終覺得遲in無唔大chance.. unless the kid is super outstanding..比我緊係快啲收哂好辦事。。不過我對於佢未過deadline而又發信叫入interview呢個做法唔係好好。。佢website仲話23号前會收到信,咁24-30号寄到既又點?成件事好confusing。。
當然,可能佢想睇下家長誠意。。但一係直接set 一個短啲既deadline

好多學校早in遲in也會收,但如果收上下午班志願一定係睇交表先會優先d

回覆 katrinamama 的帖子

你地改唔改度? 打去好快甘俾我改, 但就好遲5/12 先IN

回覆:又一村學校面試改時間

哎! 12月5可能又會撞其他學校(未收到通知)

引用:回覆+katrinamama+的帖子 你地改唔改度?+

原帖由 murjbb 於 15-10-23 發表
回覆 katrinamama 的帖子

你地改唔改度? 打去好快甘俾我改, 但就好遲5/12 先IN
你原本6-7/11?打去改期,但要5/12先有得in?

我啱啱打去都改左時間,佢即時覆我,都係5/12

回覆 tammymou 的帖子

之前打去問過, 叫我等通知.....係咪要再打去問下呢....

頭先佢打返俾我,話最好唔好改,可以帶老人家或一個人去唔聽講座,如果一定要改就5/12喎!佢仲話interview 10分鐘,講座30分鐘同時進行,所以我最終唔改,希望趕到下一場!

我都打左去改時間,可以遲1小時到...佢話問題不大...我都驚趕唔到去...不過現在遲1小時好好多...

回覆:moledy 的帖子

想問同學校講乜野都原因,可以比你遲一個鐘?我都撞晒時間

佢話interview十分鐘,咁等interview幾耐?

佢無講呀,但佢有講話可以唔聽講座或in完先聽都得,我in9:00, 下一間10:30, 唔知趕唔趕到?

引用:佢無講呀,但佢有講話可以唔聽講座或in完先

原帖由 MiuGG 於 15-10-23 發表
佢無講呀,但佢有講話可以唔聽講座或in完先聽都得,我in9:00, 下一間10:30, 唔知趕唔趕到?

...
話in 9點,但仲有等呢,等嗰度唔知會等幾耐。

引用:Quote:原帖由+米芷+於+15-10-19+發表回覆+H

原帖由 HoneyBee_2011 於 15-10-19 發表
第一次我話c6果日未必請到假,佢話我可以一個人帶去in,最後咩資料都冇叫我留低就收咗線

...
其實一個人去都得..但會耐左. 怕小朋友無心機in ...
因為要聽完講座再去in.. 如果父母一齊就會好d.. 快d 完成

引用:佢話interview十分鐘,咁等interview幾耐? +

原帖由 lingyan 於 15-10-23 發表
佢話interview十分鐘,咁等interview幾耐?
你預一個鐘左右啦..如果你又早d 到..又父母一齊去..甘可以快d 走