用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若望英文書院 升小派位.
樓主: LeeTszKi
go

升小派位.

回覆 DevilPig 的帖子

I SELECTED TSL

引用:回覆+DevilPig+的帖子 I+SELECTED+TSL

原帖由 LITTLESPICY 於 16-06-07 發表
回覆 DevilPig 的帖子

I SELECTED TSL

回覆:LeeTszKi 的帖子

我小孩是今年畢業,真的要為SJC平反。這是一間非常好的學校,英文,普通話及數學水平高對考小一在學術問題上極有幫助。中文k3已教小一,只是外面的幼稚園中文程度較高。
考小一成績幾好,我女女考到SFA,APS,禮賢,真道,音小,九真,亦叩入九龍塘名津同班亦有男同學考入男拔。只是這間學校低調。
總括而言,這是一所很好的幼稚園,而且全日制對小孩升小一很容易適應😊

回覆:DevilPig 的帖子

如果小孩專心上堂,自己做哂功課,父母不需花很多時間與小孩溫習。
K2教p1英數。K2功課較K3多,但一小時之內搞掂,不需太擔心

引用:我小孩是今年畢業,真的要為SJC平反。這是

原帖由 Kay1203 於 16-09-07 發表
我小孩是今年畢業,真的要為SJC平反。這是一間非常好的學校,英文,普通話及數學水平高對考小一在學術問題 ...
我仔比較坐唔定,學習唔認真,Sjc 傳統型,係咪唔適合?

Kay1203 發表於 16-9-7 18:46
我小孩是今年畢業,真的要為SJC平反。這是一間非常好的學校,英文,普通話及數學水平高對考小一在學術問題 ...

我小朋友將入引讀SJC k1, 想請教當時叩九龍塘的小學有邊d值得叩,因我不熟九龍塘的津小,感謝!

Maggie122 發表於 15-10-30 00:59
囡囡係2015畢業生考到APS,SJC,SMC,啟思,LMC有2nd in,扣門津校四間考到41九龍塘聖家,九龍塘華德,34獻主會 ...

Pm

但校網公佈既升小結果好麻麻,得好少人入到好學校,我都唔知係唔係真係咁好呢一間

chungws 發表於 16-2-17 13:22
最後都無,不過,已經有最好的了。

想請教如果插班聖若望k3,你有無建議?唔知老師對插班生有沒有更好的包容

Kenji0105 發表於 17-1-20 21:14
我小朋友將入引讀SJC k1, 想請教當時叩九龍塘的小學有邊d值得叩,因我不熟九龍塘的津小,感謝!
...

請問你而家喺唔喺sjc用家?我仔打算插班sjc k3 ,我覺得這個幼稚園學術應該冇問題,就唔知幼稚園老師對小朋友關注和愛心程度如何? 謝謝指導

vickycy6 發表於 19-2-27 11:14
請問你而家喺唔喺sjc用家?我仔打算插班sjc k3 ,我覺得這個幼稚園學術應該冇問題,就唔知幼稚園老師對小 ...

對不起,最後無入讀SJC