用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若望英文書院 升小派位.
go

升小派位. [複製鏈接]

請問有無家長可分享下上年升小及派位如何?
Thanks
   3    0    0    0

回覆:升小派位.

點解冇乜家長分享一下,唔通多數都都考得差,我一個朋友剛在sjc畢業,佢話考到音小,現在入了聖家,fyr

引用:請問有無家長可分享下上年升小及派位如何?+

原帖由 LeeTszKi 於 15-10-14 發表
請問有無家長可分享下上年升小及派位如何?
Thanks
我是再上一年,成績不錯。有APS, SFA, TSL, SMC, LMC....

回覆:LITTLESPICY 的帖子

請問多唔多人考到sfa tsl同aps?thx

回覆 boyandes 的帖子

Thanks for your sharing !

My girl is K3 this year. So far have offered from Lingnan, SMC and Tsung Tsin. Have 2nd interview for SFA soon.

囡囡係2015畢業生考到APS,SJC,SMC,啟思,LMC有2nd in,扣門津校四間考到41九龍塘聖家,九龍塘華德,34獻主會聖馬善樂,聖羅撒有2 nd in,成績好理想,我覺得SJC學術真係好好,老師也教得很好有愛心,今年也有細女在SJC讀K3,我是非常滿意學校的!

回覆:Maggie122 的帖子

Can't agree more... Very nice school and teaching method. We users proved that not all informations from SJC is correct. But for some of those joined SJC in primary but not from SJC kindergarten might be another story since SJC primary is not happy school honestly... They are traditional English school so will not have less homework. If cannot catch up mean no good result in Primary school, really will affect the secondary result!

引用:囡囡係2015畢業生考到APS,SJC,SMC,啟思,LM

原帖由 Maggie122 於 15-10-30 發表
囡囡係2015畢業生考到APS,SJC,SMC,啟思,LMC有2nd in,扣門津校四間考到41九龍塘聖家,九龍塘華德,34獻主會 ...
sjc 中文會偏淺嗎?因為佢係英文幼稚園

回覆:DevilPig 的帖子

我囝都是今年K3, SJC 的中文是偏深,每個星期都會有中丶英文默書。老師都很好,我亦buy佢細班。

我囝有高主教and男拔2nd in 和有SJC and SFA offer。

回覆 chungws 的帖子

最後有無高主教同DBS OFFER呀?

引用:回覆+chungws+的帖子 最後有無高主教同DBS

原帖由 HowardH 於 16-02-17 發表

最後有無高主教同DBS OFFER呀?
最後都無,不過,已經有最好的了。

Hi ,would you mind telling which offer finanly? thank you :)

我儿子今年在港岛南的一私立小学念p1.等到六月才有后补学位。

引用:我囝都是今年K3,+SJC+的中文是偏深,每個星

原帖由 chungws 於 16-01-27 發表
我囝都是今年K3, SJC 的中文是偏深,每個星期都會有中丶英文默書。老師都很好,我亦buy佢細班。

我囝有高 ...
sjc k2 已經要默中英文嗎?學校教得好嗎?定需要大量家長温習?

回覆 sgss1 的帖子

可以講多一点嗎?? THANKS..
你說學校K2已經要默書,,,應該教得深的.對考小學應該有優勢..

你是指SJC不是太好?? 你兒子要到6月有人放位先有后補OFFER..

為何不在網頁公布?交留位費時親口問,班老師好似都唔係好願講,求其講幾間附近有啲名嘅名校就算😒

chungws 發表於 16-2-17 13:22
最後都無,不過,已經有最好的了。
咁你認為 SJC 教得好? 多同學 0 offer 嗎? 有冇一D 培育佢地 presentation skills, 講故事技巧 等?

LITTLESPICY 發表於 15-10-17 22:53
我是再上一年,成績不錯。有APS, SFA, TSL, SMC, LMC....
你最後選邊間?
‹ 上一主題|下一主題