用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問B1中,油尖旺轉返官塘區,大家有何睇法? ...
樓主: 0411BB
go

請問B1中,油尖旺轉返官塘區,大家有何睇法? [複製鏈接]

引用:Quote:0411BB+發表於+15-10-13+21:59+憫父

原帖由 奥脫福 於 15-10-13 發表
觀塘去九華(當住先)交通都好方便,絕對唔使五點幾起身!
希望啦!其實我最想入官馬,因車都唔洗搭,行去都係10分鐘左右,其次就係QE & 循道,銘基,一程車就去到,而九華 & 聖方濟都唔知搭咩車去。真係激死,就脚果d全部男女校,唔識去果D先男校
如果係你,你會點排呢?自行,甲一,乙一

0411BB 發表於 15-10-13 23:48

希望啦!其實我最想入官馬,因車都唔洗搭,行去都係10分鐘左右,其次就係QE & 循道,銘基,一程車就去到, ...

當年選擇:

自行:九華、聖言
甲一:九華
乙一:聖言

最後叩入九華。

PS:要一程車就去到九華,你果頭有1A,另個人不太中意觀瑪。

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

引用:Quote:0411BB+發表於+15-10-13+23:48+希望

原帖由 奥脫福 於 15-10-14 發表
當年選擇:
請問搭1A去華仁係邊個站落車?落車後大約要行幾耐先到學校?還有咩因素令你不太鍾意官馬呢?係學校環境,校風定老師的問題呀?真不好意思,太多問題了!

0411BB 發表於 15-10-14 07:07

請問搭1A去華仁係邊個站落車?落車後大約要行幾耐先到學校?還有咩因素令你不太鍾意官馬呢?係學校環境,校 ...

在「油麻地永星里」站落車,沿彌敦道轉入窩打老道,馬路都唔駛點過。

不太鍾意觀瑪乃個人觀感,與其教學無關。

奥脫福 發表於 15-10-14 10:11
在「油麻地永星里」站落車,沿彌敦道轉入窩打老道,馬路都唔駛點過。

不太鍾意觀瑪乃個人觀感,與其教學 ...
因為戴Sir係度教?

奥脫福    發表於 15-10-14 10:31
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:0411BB+發表於+15-10-13+23:48+希望

當年選擇:
可以請問自行 九華及聖言 有冇得in ?

這两家好像不是全in

canies 發表於 15-10-14 12:55

可以請問自行 九華及聖言 有冇得in ?

這两家好像不是全in

對。

兩間都有面試。

引用:Quote:0411BB+發表於+15-10-14+07:07+請問

不太鍾意觀瑪乃個人觀感,與其教學 ...
明白了,但還想問自行,甲一的學校知唔知我將佢地排第幾志願架?

‹ 上一主題|下一主題