用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 Babington (馬鞍山)RWI phonics & English Ladder如何 ...
go

Babington (馬鞍山)RWI phonics & English Ladder如何? [複製鏈接]

如題

1    0    0    0

幾好呀, 我兩個讀得好開心, 而且英文併音有進步

回覆:yauyaumammy 的帖子

請問在那裡?

引用:請問在那裡? +

原帖由 esther2010 於 15-10-30 發表
請問在那裡?
馬鞍山中心

引用:幾好呀,+我兩個讀得好開心,+而且英文併音有

原帖由 yauyaumammy 於 15-10-28 發表
幾好呀, 我兩個讀得好開心, 而且英文併音有進步
是否一定要讀晒兩個課程(RWI & English Ladder)?

回覆:咪臣 的帖子

課程是隨意選擇的。我仔囡都只報了RWI (拼音)。因為時間夾唔到,所以只好就拼音班先。遲下有合適時間,會安排上English Ladder。
你可以打電話去安排做評估(assessment), 再看看和了解課程先去決定選讀。

最初覺得有點貴,但見到有成績和上網參考過RWI 的教學資料,我自己覺得是值得的。

引用:課程是隨意選擇的。我仔囡都只報了RWI+(拼

原帖由 yauyaumammy 於 15-11-03 發表
課程是隨意選擇的。我仔囡都只報了RWI (拼音)。因為時間夾唔到,所以只好就拼音班先。遲下有合適時間,會 ...
謝謝

回覆 yauyaumammy 的帖子

請問你小朋友返咗RWI幾耐? 平日對英文既興趣有無增加咗?

我都想知,有無人有回應呀????

回覆 jan80 的帖子

其實不是學左拼音班而對英文有興趣, 反而是小朋友喜歡閱讀英文書, 學拼音幫佢自己去閱讀, 因囡囡(K2)好喜歡英文, 所以開始搵拼音班給她試試, 因之前一直未報過任何英文班或拼音班, 就報左個COURSE試下, 以為都幾好, 但三個月裡, 每堂都係重溫A-Z音, 仲係嗰班有其他不同LEVEL的同學仔, 好似無乜進步到, 之後在BK見有家長提過BABINGTON RWI, 就去問下, 按排了ASSESSMENT, 佢地ASSESSMENT都好全面, 唔係只係讀a - z, 仲有好多樣野試小朋友, briefing時, 佢地講解得好清楚, 原來囡囡可以讀到RWI的F3了, 同埋RWI係OXFORD的, 係貴一點, 但有系統好多, 所以我都讀左呢個暑假的RWI

‹ 上一主題|下一主題