用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 SFA. 面試
樓主: Snoopyboy
go

SFA. 面試 [複製鏈接]

回覆:SFA. 面試

其實從交表日已經歷過老師的無禮貌,又悔氣。到面見後接小朋友時也算混亂,叫組別排著隊接,差不多到,又話我們不順號碼,叫你行開,態度之無品,真的很可怕!

請問知唔知幾號出1st in結果?by website?or post?or e-mail?謝謝

我之前已聽聞D老師對學生真係好惡, 唔理地D家長係唔係度, 一樣照鬧爆.  印象真麻麻地

回覆:C-Mermaid 的帖子

23-10-2015 on-line.

引用:請問知唔知幾號出1st+in結果?by+website?

原帖由 C-Mermaid 於 15-10-12 發表
請問知唔知幾號出1st in結果?by website?or post?or e-mail?謝謝
By post

引用:Quote:原帖由+C-Mermaid+於+15-10-12+發表

原帖由 bubuG 於 15-10-12 發表
By post
Sorry I m outdated

引用:請問知唔知幾號出1st+in結果?by+website?

原帖由 C-Mermaid 於 15-10-12 發表
去website睇,入返你個編號search

引用:我之前已聽聞D老師對學生真係好惡,+唔理地D

原帖由 Chun_ng 於 15-10-12 發表
我之前已聽聞D老師對學生真係好惡, 唔理地D家長係唔係度, 一樣照鬧爆.  印象真麻麻地 ...
真係要親身體驗才理解

回覆:Snoopyboy 的帖子

Haha
俾到第一身我地睇到,雖然好驚訝。

但收我,都會仆到去讀。

我個小朋友,上午去完聖方,話老師好惡,係咁鬧其他學生,下午去蔡繼有,就話我一定要入呢間學校,啲老師好好人,同面試好開心,好大對比。。。。

引用:Haha+ 俾到第一身我地睇到,雖然好驚訝。

原帖由 micmicmic123 於 15-10-12 發表
Haha
俾到第一身我地睇到,雖然好驚訝。
嘻嘻
不過當日我見d學生確實語言能力不錯不錯

引用:我個小朋友,上午去完聖方,話老師好惡,係

原帖由 micmicmic123 於 15-10-12 發表
我個小朋友,上午去完聖方,話老師好惡,係咁鬧其他學生,下午去蔡繼有,就話我一定要入呢間學校,啲老師好 ...
點同CKY 比?
環境已經完全不一樣啦
我相信任何小朋友見到CKY 也會欣喜若狂

回覆 C-Mermaid 的帖子

WEBSITE.
報名時派左張NOTE, 寫得幾清楚.

回覆:retriever 的帖子

謝謝

回覆 Popo^^ 的帖子

我又覺得接仔時個程序幾有效率.
不過STUDENT HELPER 既參與係有D 攪到個指示唔太清楚. 不過問題唔係咁大, 只係REGISTRATION COUNTER 度有D D DELAY, 和當時D HELPER 自己都唔係好知要點.

我覺得如果要改進, 應該考慮:

1) D 關鍵環節, 特別係趕時間果D, 譬如: REGISTRATION, 最好都係用返大人, 老師或者動員家長義工;

2) 如果HELPER 參與管理程序既環節, 最好都係用女仔.... 大家都知D仔架啦, 好大過都係十下十下, 有時自己都走左唔知去邊.

記得某校協助考生排隊的HELPER, 全部用哂P3,4 女學生, 結果秩序井然.

引用:回覆+Popo^^+的帖子 我又覺得接仔時個程序

原帖由 retriever 於 15-10-12 發表
回覆 Popo^^ 的帖子

我又覺得接仔時個程序幾有效率.
哈哈
非常同意
學校讓學生主動參與是好事,但大前提是事前給學生helper 的指示要清晰

廣播方面如果不撞mic 聲會更理想

希望學校曰後能改善,畢竟有很多家長十分喜歡此校

其實我自己覺得無問題....
幾有效率
但我仔唔鍾意...心情好差...佢話佢特登無寫幾條答案..
因為佢唔鍾意同好累....果度好嘈~!
唉~~~算啦.....

回覆 breadbb 的帖子

點解你仔唔鍾意?
你係咪話佢專登寫錯?!

朋友仔參加都話唔鍾意, 話問好多問題.

可能小朋友都唔鍾意俾人考.

回覆 Snoopyboy 的帖子

唔可以咁講.
學費都差一截...

私校可以生存咁多年, 當然有佢優勝之處.

畢竟家長用腳和金錢實在投票
‹ 上一主題|下一主題