用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 65葵青校網,如何選校
樓主: yauyauha
go

65葵青校網,如何選校   [複製鏈接]

回覆:himhim0502 的帖子

叩band1A都唔洗操行全A,由其男生

引用:Quote:原帖由+himhim0502+於+15-10-14+發表

原帖由 晴晴小B 於 15-10-14 發表
其實b1c同b2a真係好難分,以入U率計伍若瑜32%,陳兆民36~37%,王少清37~38%,全完30%。咁都好難話邊間絕 ...
無得講,建基於派位基際 始終都有B1 n B2 之區別

請問65校網會選到荃灣的學校? 保6不是荃灣嗎

回覆:yauyauha 的帖子

各位能否分享下顧中,上年好似佢只得巡禮,而冇正式的Admission talk!

引用:請問65校網會選到荃灣的學校?+保6不是荃灣

原帖由 yauyauha 於 15-10-15 發表
請問65校網會選到荃灣的學校? 保6不是荃灣嗎
保祿係葵青區

晴晴小B 發表於 15-10-14 14:22
其實b1c同b2a真係好難分,以入U率計伍若瑜32%,陳兆民36~37%,王少清37~38%,全完30%。咁都好難話邊間絕 ...
請問王少清既資料你係邊度見到係37%-38%呢?

陳兆民同全完入U率唔只3X%, 陳兆民入本地大學有78% (35% degree+43% sub-degree), 全完有74% (30.1% degree+43.9% sub-degree), 伍若瑜得33.6%(degree+sub-degree), 差幾條街喎!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:晴晴小B+發表於+15-10-14+14:22+其實

原帖由 hkpapa852 於 15-10-15 發表

陳兆民同全完入U率唔只3X%, 陳兆民入本地大學有78% (35% degre ...
陳兆民入U率都唔錯喎

回覆 hkpapa852 的帖子

奇怪, 黠解你將大學加大專計埋係升讀本地大學? 伍若瑜好似係寫升讀大學有30幾%, 另加升讀大專有40幾%, 幾間唔係差不多咩??

senkawa 發表於 15-10-15 15:34
回覆 hkpapa852 的帖子

奇怪, 黠解你將大學加大專計埋係升讀本地大學? 伍若瑜好似係寫升讀大學有30幾%, 另 ...

其實依家既"本地大學學位", 係泛指: Degree, Sub-Degree: 即 Associated Degree 同 High Diploma.

其它專上課程, 係普通文憑, IVE課程或更低級 (只要唔係留班, 就業或海外升學).

如果你有睇過陳兆民份報告, 佢除咗: 學士學位, 副學位, 仲有另一欄叫"本地文憑", 全完都有一欄叫"Vocational Training", 伍若瑜係叫"升讀本地全日制專上/職業訓練課程", 咁如果同職業訓練課程同級, 應該唔會係AD/HD囉!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:晴晴小B+發表於+15-10-14+14:22+其實

原帖由 hkpapa852 於 15-10-15 發表

陳兆民同全完入U率唔只3X%, 陳兆民入本地大學有78% (35% degre ...
你岩,伍若瑜三成幾係包括埋大學聯招既副學士課程,我比佢格離個數誤導了。王少清school report條link死左,開唔到,不過我記得佢比陳兆民高1%。

多謝大家報料...請問 葵青區 對男仔係咪 無咁著數....因有2間都係 女校

想問一問住荔景係咪已係屬於葵青網?

回覆 cway 的帖子

係呀

kikocheung 發表於 15-10-12 16:03
其實另一選擇我仲諗緊選邊間好,李賢堯點睇呢?
一定係伍若瑜啦! 伍有B1生. 李應該係2C喎!
我朋友係B2生(唔叻), 李自行收左佢.

引用:Quote:kikocheung+發表於+15-10-12+16:03+

原帖由 kcm 於 15-10-19 發表
一定係伍若瑜啦! 伍有B1生. 李應該係2C喎!
我朋友係B2生(唔叻), 李自行收左佢.
係,我睇番資料都唔係話太好,所以決定自行另一間選廖寶珊

引用:Quote:原帖由+kcm+於+15-10-19+發表一定係

原帖由 kikocheung 於 15-10-19 發表
係,我睇番資料都唔係話太好,所以決定自行另一間選廖寶珊
廖寶珊

引用:Quote:原帖由+kikocheung+於+15-10-19+發表

原帖由 kcm 於 15-10-19 發表
廖寶珊
伍若瑜同廖寶珊係banding應該差不多,我當初就係驚李賢堯收左佢,到大抽獎就無機會入到伍若瑜,而且廖寶珊校風都好多,又近屋企

引用:Quote:原帖由+kcm+於+15-10-19+發表廖寶珊

伍若瑜同廖寶珊係banding應該差不多,我當初就係驚李賢堯收左佢,到大抽獎就無機會入到伍若瑜,而且廖寶珊 ...
請問大家知否顧中係咪要跟巡禮才可觀校聽簡介?

引用:Quote:原帖由+kcm+於+15-10-19+發表廖寶珊

伍若瑜同廖寶珊係banding應該差不多,我當初就係驚李賢堯收左佢,到大抽獎就無機會入到伍若瑜,而且廖寶珊 ...
知否孪城璧多band1 申請嗎?我住葵涌,對李、廖冇乜認識!Thanks!

引用:Quote:原帖由+kikocheung+於+15-10-19+發表

原帖由 NurseSally 於 15-10-21 發表
知否孪城璧多band1 申請嗎?我住葵涌,對李、廖冇乜認識!Thanks!
李誠壁算b2,但如果相對黎講當然廖好過李,如果係b1生可以試王少清

‹ 上一主題|下一主題